Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟλυμπιακός και ΠΑΟΚ στις κορυφαίες θέσεις της Superleague 1

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στις κορυφαίες θέσεις της Superleague 1

Σε αγώνα δύο ομάδων εξελίσσεται το φετινό πρωτάθλημα, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ φαίνεται να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την 1η θέση. Με τη Superleague 1 να μετρά ήδη 11 αγωνιστικές, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχοντας από 27 πόντους ισοβαθμούν πλέον στην κορυφή. Στην 3η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ,  η οποία όμως δεν αποτελεί άμεση απειλή καθώς έχει 9 πόντους διαφορά από τις 2 πρώτες ομάδες.


Από τη μία λοιπόν ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπορεί τα 2 προηγούμενα χρόνια να μην κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, όμως αυτή τη σεζόν μπήκε πολύ δυναμικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αρκετές αλλαγές, τόσο στο ρόστερ όσο και στην τεχνική ηγεσία, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως τελικά βρήκαν τη χρυσή συνταγή.

Aπό την άλλη o ΠΑΟΚ, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια μοιάζει ασταμάτητος καθώς τη σεζόν 2017/18 κέρδισε το κύπελλο ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Ο «δικέφαλος» του βορρά συνεχίζει και φέτος, με το ίδιο πείσμα και με ανεβασμένο ηθικό, τη μάχη για το πρωτάθλημα απέναντι σ’ ένα φορτσαρισμένο Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα, μετρώντας 8 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 11 παιχνίδια. Κι ενώ μέχρι και τη 10η αγωνιστική ο Ολυμπιακός κρατούσε έστω μια μικρή διαφορά 2 πόντων από τον ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία στο ματς με τον Πανιώνιο έχασε το προβάδισμα και πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν.

Όπως όλα δείχνουν, ο τελικός νικητής θα κριθεί στα ντέρμπι και ειδικά στα μεταξύ τους. Η 12η αγωνιστική επιφυλάσσει λοιπόν το πρώτο τους ντέρμπι και το στοίχημα της bwin για τη Superleague 1 δείχνει νικητή τον Ολυμπιακό γι’ αυτή την πρώτη αναμέτρηση. Λογική πρόβλεψη, αφού το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μία από τις πιο «δυνατές» έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έως τώρα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει ισοπαλίες μόνο σε ντέρμπι. Εκτός από το τελευταίο ατόπημα του με τον ουραγό της βαθμολογίας, Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός έχει μία ισοπαλία στο ντέρμπι των «αιωνίων» και μία σ’αυτό με την Ξάνθη, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ έχει φέρει ισοπαλίες στα ντέρμπι με τον Άρη, με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό.

Πολύ σημαντική λοιπόν, η επόμενη αγωνιστική και για τις 2 ομάδες, οι οποίες μέχρι τώρα είναι οι μόνες αήττητες στο πρωτάθλημα. Πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα θα κρίνει αν κάποιος θα περάσει πρώτος στη βαθμολογία ή αν τελικά θα μείνουν στην ίδια θέση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ