Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετέχει στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30/11/2019

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετέχει στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30/11/2019

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Σάββατο 30/11 στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας, μαζί με δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική των προηγούμενων, με σχεδιασμένο τρόπο έτσι ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στους μεγαλοκαρχαρίες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, τινάζοντας στον αέρα κυριολεκτικά ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών όλα τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας μάχες έβαζε εμπόδια στις αντιασφαλιστικές πολιτικές που ήθελαν να εφαρμόσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σύμφωνα και με τις επιταγές της Ε.Ε., και προειδοποιούσε τους πυροσβέστες για την κατάργηση της Επικουρικής Ασφάλισης με την μετατροπή των Επικουρικών Ταμείων σε Επαγγελματικά. Με τον αγώνα και τις καίριες παρεμβάσεις της, έβαλε εμπόδια στην καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας που επενδύονταν σε αμοιβαία κεφάλαια κ.λ.π.

Μίλησε έγκαιρα στους συναδέλφους για τους τρεις πυλώνες της ασφάλισης που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση με σκοπό τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου μέσο της ιδιωτικοποίησής της.

Είναι χρέος μας να βρεθούμε στο δρόμο και να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους:
Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων αλλά και των σχεδιασμών της νέας κυβέρνησης που επιχειρεί να κατεδαφίσει το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και  των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού
Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με  ανακεφαλαιοποίησή τους.
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ