Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: Νέο Ασφαλιστικό για την ανώτερη και όχι για την μεσαία...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: Νέο Ασφαλιστικό για την ανώτερη και όχι για την μεσαία τάξη

Η ΝΔ υφάρπαξε την ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων με το αφήγημα της στήριξης τάχα της μεσαίας τάξης.

Από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης, είδαμε πως εννοεί η ΝΔ τη στήριξη στον κόσμο της εργασίας. Κατάργησε και ψαλίδισε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, σύμφωνα με τα κελεύσματα και τις εντολές του ΣΕΒ και του ΔΝΤ. Εργασιακά δικαιώματα που είχε στερηθεί ο κόσμος της εργασίας και με μεγάλο αγώνα είχε επαναφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σήμερα, δια στόματος Υπουργού Εργασίας, προαναγγέλλεται και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με την επαναφορά των κλάσεων ασφάλισης. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών, που ανέρχεται στο 85% του συνόλου, θα κληθεί να καταβάλει αυξημένες εισφορές κατά ποσοστό 20% από αυτές που καταβάλει σήμερα. Ειδικότερα, το 85% των επαγγελματιών που δηλώνουν εισόδημα μέχρι 7.800 ετησίως και καταβάλλουν σήμερα εισφορές 175 ευρώ μηνιαίως, θα κληθούν από 1-1-2020 να καταβάλλουν μηνιαίως το ποσό των 210 ευρώ για ασφαλιστική κάλυψη. Δηλαδή, θα έχουν επιβάρυνση 420 ευρώ ετησίως.

Αντίθετα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, θα καταβάλει τις ίδιες εισφορές με τον εισοδηματία των 7.800 ευρώ και θα επωφεληθεί από την 1-1-2020 με το ποσό των 7.400 ευρώ ετησίως.

Οι μάσκες της κυβέρνησης της ΝΔ έπεσαν πολύ γρήγορα. Η ΝΔ ήρθε για να ικανοποιήσει τους λίγους και ισχυρούς. Δεν έχει καμία πρόνοια για την μεσαία τάξη και για τον κόσμο της εργασίας. Όλοι μαζί και με έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ, θα αντισταθούμε στο νεοφιλελεύθερο σάρωμα της κοινωνίας από τη ΝΔ και τα μεγάλα αφεντικά της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ