Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣύλλογος Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας: Προσοχή στην τήρηση Βιβλίου Αναφοράς στα καταστήματα υγειονομικού...

Σύλλογος Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας: Προσοχή στην τήρηση Βιβλίου Αναφοράς στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η τήρηση Βιβλίου Αναφοράς απαιτείται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις αμιγείς επιχειρήσεις υπηρεσιών διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται, ότι Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) είναι, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006), τα καταστήματα εκείνα, στα οποία γίνεται παρασκευή ή/και διάθεση σε πελάτες (καθισμένους, όρθιους, περαστικούς) η διανομή φαγητών ή γλυκισμάτων ή οποιουδήποτε άλλου παρασκευάσματος τροφίμων ή ποτών ή αποθήκευση ή συντήρηση ή εμπορία κάθε είδους τροφίμων ή ποτών, καθώς και τα καταστήματα προσφοράς υπηρεσιών, εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκληθεί βλάβη στη δημόσια υγεία (λ.χ. κομμωτήρια).

1. Να έχει αριθμημένες 200 σελίδες.
2. Να έχει οριζόντια διαγράμμιση.
3. Να έχει σκληρό εξώφυλλο.
4. Να έχει μέγεθος Α4.
5. Στην πρώτη και στην τελευταία σελίδα θα πρέπει να μπει η σφραγίδα της επιχείρησης.

Όλα τα ανωτέρω στο Βιβλίο Αναφοράς που διατίθενται από σχετικά βιβλιοπωλεία , μαζί με :
1. την άδεια λειτουργίας του καταστήματος,
2. φωτοτυπία της ταυτότητας του υπευθύνου
3. μία μηδενική απόδειξη του καταστήματος,
θα προσκομίζονται στην Υπηρεσία, που εξέδωσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος (Δήμος, Κοινότητα, ΕΟΤ, Λιμενικό Ταμείο κλπ.), ώστε να θεωρήσει το βιβλίο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΠΝΙΣΜΑ» ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Υ.Γ. Η ανάρτηση γίνεται μετά από αίτημα συναδέλφων . Ο Σύλλογος Λογιστών σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων μας που αφορούν αποκλειστικά την λογιστική παρακολούθηση των πελατών μας, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΡΘΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ . ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Το Δ.Σ. του ΣΥΛ.Φ.Ν.Ε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ