Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΙστορική περιήγηση μαθητών του Γυμνασίου Κρανιδίου στο ΙΛΜΕ

Ιστορική περιήγηση μαθητών του Γυμνασίου Κρανιδίου στο ΙΛΜΕ

Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κρανιδίου, η οποία περιελάμβανε ιστορική περιήγηση στο χώρο του Μουσείου, πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

 

Συγκεκριμένα 120 μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν το ΙΛΜΕ και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, το οποίο λειτούργησε ως Βουλευτήριο το 1827 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του 1ου ορόφου από την Πρόεδρο του ΙΛΜΕ, Τίνα Αντωνοπούλου, με τη συνεργασία της Γραμματέως του ΙΛΜΕ, Κατερίνας Σκούρτη.

Κατά την ξενάγηση δόθηκε έμφαση στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τα ιστορικά ντοκουμέντα, τα έγγραφα, τα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, τα ιστορικού περιεχομένου ανέκδοτα που συνδέονται με το κτήριο και τα γεγονότα. Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν μια ενδιαφέρουσα ιστορική εμπειρία.

Επιπροσθέτως δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης και τη συμβολή της στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλευτισμού.

Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί τη δ/ντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, Ελένη Στογιάννου καθώς και τις συνοδούς καθηγήτριες του Γυμνασίου, Αγγελική Αποστολοπούλου, Ευαγγελία Ηλιού, Αγγελική Κατσαρού, Ακριβή Κοτσοβού, Παναγιώτα Μποζονέλου, Δήμητρα Μπολιάρη και Καλλιόπη Παπασταύρου, οι οποίες με την επίσκεψη στο Μουσείο συνέδραμαν στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας των μαθητών τους.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ