Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Τεχνικό Πρόγραμμα

- Advertisement -

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2020, που ήταν προγραμματισμένο για την συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου -η οποία ολοκληρώθηκε, σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση, την επόμενη μέρα.

- Advertisement -

Το εν λόγω θέμα, μετά και από σχετικό αίτημα επικεφαλής παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης και των μειοψηφιών, αποσύρθηκε προκειμένου να δοθεί χρόνος στους συμβούλους τους να το μελετήσουν και να διατυπώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

 

“Η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις απαλλοτριώσεις”

“Θα υπακούσουμε σε αυτά που επιτάσσει ο νόμος και το θέμα των απαλλοτριώσεων θα έλθει στην Οικονομική Επιτροπή για τη λήψη απόφασης”.

Τα παραπάνω σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκαν οι μεταβολές που επέφεραν στον αυτοδιοικητικό νόμο “Κλεισθένης” οι τροπολογίες της κυβέρνησης.

Το σώμα, στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε -και στην οποία δεν πήραν μέρος οι σύμβουλοι της παράταξης της περιφερειακής Αρχής- τάχθηκε υπέρ της αρχικής πρόβλεψης του “Κλεισθένη” που το όριζε αρμόδιο όργανο ως προς τις εγκρίσεις των απαλλοτριώσεων.

Με την ίδια απόφασή του, το σώμα εξέφρασε την αντίθεσή του στην τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει στην Οικονομική Επιτροπή -και όχι πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο- τη δυνατότητα των σχετικών αποφάσεων.

“Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή η Οικονομική Επιτροπή θα αποφασίσει για τις απαλλοτριώσεις. Κι αυτό γιατί πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

 

- Advertisement -
 

________________