Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΝεότερη Ενημέρωση για την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα έχουν ισχυρά φαινόμενα

Νεότερη Ενημέρωση για την κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα έχουν ισχυρά φαινόμενα

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία των περιοχικων μοντέλων δηλαδή ( τοπικότητες)
Προσοχή από απόψε το βράδυ μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο Πέλαγος ( Ισχυροί Άνεμοι της τάξης των 8 με 9 μποφόρ τοπικά και 10, ραγδαίες βροχοπτώσεις με μεγάλη ακολουθία Ηλεκτρικών εκκενώσεων, τοπικα ισχυρές χαλαζοπτώσεις και εμφάνιση σιφώνων στεριάς και θάλασσας) .

Από τα Αργά το βράδυ τα Μεσάνυκτα και ύστερα.

Δυτική Πελοπόννησος, Νότιο Δυτική Πελοπόννησος, Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος ( Ισχυροί Άνεμοι της τάξεως 7 με 8 μποφόρ στα ανοιχτά τοπικά και 9, ραγδαίες βροχοπτώσεις με συνεχή ηλεκτρική δραστηριότητα, εμφάνιση χαλαζοπτώσεων τοπικά ισχυρές και πιθανόν τοπικά μεγάλα ύψη βροχής.

Από τα Μεσάνυκτα και μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας προοδευτικά.
Βόρειο Ανατολική, Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησος, Αττίκη, Βοιωτία ( οι γύρω περιοχές του Αργό Σαρωνικού) και η Εύβοια
( Ισχυροί Άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις κυρίως προς τα Δυτικά Ανατολικά και Νότια της Αττικής και εμφάνιση σιφώνων στεριάς αλλά και θάλασσας. Κυρίως στις περιοχές όπως του Αργό Σαρωνικού, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής και Νότιας μεγάλη προσοχή τοπικά ο κίνδυνος πλημμυρών πλέον είναι πολύ αυξημένος.

Έπειτα, από τις πρωινές ώρες και ύστερα μεγάλη προσοχή στην Δυτική Κρήτη, Κεντρικό Αιγαίο, Βόρειο Ανατολικό και Ανατολικο, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία κυρίως, Πιερία, Ημαθία. Στις παραπάνω περιοχές Ημαθία Πιερία δεν αποκλείεται μέσα σε 2 με 3 ώρες να σημειωθούν και 100 με 130 χιλιοστά νερού ανά το τετραγωνικό μέτρο. Για αυτό δείξτε την δέουσα προσοχή.

Νεότερη Ενημέρωση προς τις Απογευματινές ώρες.

Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
www.kairos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ