Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΣυμπόσιο: Στην Τρίπολη οι ήχοι της Μουσικής συνομιλούν με τους ήχους της...

Συμπόσιο: Στην Τρίπολη οι ήχοι της Μουσικής συνομιλούν με τους ήχους της Φυσικής

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο δήμος Τρίπολης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης διοργανώνουν Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: Επιστήμη και Τέχνη. “Οι ήχοι της Μουσικής συνομιλούν με τους ήχους της Φυσικής”.

 

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης από 29 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019.

Όπως αναφέρεται σχετικά η μουσική ως επιστήμη και τέχνη ανήκει στις ανθρώπινες προσπάθειες, που σκοπό έχουν να κατανοήσουμε και να περιγράψουμε τον κόσμο γύρω μας. Τα θέματα και οι μέθοδοι έχουν διαφορετικές παραδόσεις και το κοινό που τους ενδιαφέρει είναι διαφορετικό, αλλά τα κίνητρα και οι στόχοι είναι ουσιαστικά τα ίδια.

Η επιστήμη μας διδάσκει ότι ο ήχος είναι δόνηση και η συχνότητα της δόνησης είναι αυτό που κάνει διαφορετικούς ήχους. Η μουσική είναι η μελέτη του ήχου που δημιουργείται από αυτές τις δονήσεις και που τα τοποθετεί σε σχέδια που προκαλούν συγκίνηση.

Στο συμπόσιο που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Τρίπολης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, θα διερευνηθούν όψεις αυτής της συμπληρωματικότητας στην ιστορική διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.

Είναι εύλογο ότι σκοπός του συμποσίου είναι να φέρει κοντά, σε ένα ειλικρινή διάλογο, επιστήμονες και καλλιτέχνες για τις παραλληλότητες μεταξύ των δύο κόσμων μας. Η μουσική είναι ένα εργαλείο για την κατανόηση της τάξης και της αίσθησης ανάμεσα σε όσα συνέβησαν στο παρελθόν, τι συμβαίνει τώρα και τι θα συμβεί στο μέλλον. Η Αρκαδία φιλοξενεί το επιστημονικό μας συμπόσιο, μιας και είναι ο τόπος στον οποίο Μουσική και Επιστήμη άνθισαν από την εποχή της απαρχής του ανθρώπινου γένους ως τις μέρες μας, αποτελώντας διαχρονικά πηγή έμπνευσης και συμβολική εικόνα της εφικτής ευδαιμονίας στον πολιτισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με τον κ. Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο στο τηλέφωνο: 6945 423 842.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ