Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Παλαμήδειου Άθλου 2019

- Advertisement -

Ο 5ος Παλαμήδειος Άθλος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της άλωσης του Παλαμηδίου.

- Advertisement -

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών για τον Παλαμήδειο Άθλο- 5 χλμ. και τα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 3 χλμ. και των 1.500μ. junior run στο website: https://www.nafpliocastlerun.gr/ και στο Facebook της Διοργάνωσης:https://www.facebook.com/nafpliocastlerun/

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της Διοργάνωσης:

https://www.nafpliocastlerun.gr/eggrafes/

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

 

  • Λαμπαδηδρομία

Για μια ακόμη χρονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης του Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου, θα λαμπρύνει με την συμμετοχή της η Στρατιωτική Σχολή Ευέλπιδων.

Η πορεία των Ευέλπιδων Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, ο βωμός ανάβει, τα φώτα του κάστρου σβήνουν!

  • Pasta Party

Από τον Παλαμήδειο Άθλο δεν θα μπορούσε να λείπει ένα pasta party! Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν με ενέργεια και… υδατάνθρακες στο Pasta Party που πραγματοποιείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ με συμβολική συνδρομή. Αμέσως μετά το Pasta Party ακολουθεί μουσική εκδήλωση!

To Pasta Party θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

  • Σκακιστικές δράσεις

Στις φετινές εκδηλώσεις του Παλαμηδίου Άθλου εντάχθηκαν με απόφαση του Δήμου Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) και οι δράσεις της Σκακιστικής Ακαδημίας Ναυπλίου.

 

Συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα σε όλους τους δρομείς να ταξιδέψουν στο Ναύπλιο και να τρέξουν στον Παλαμήδειο Αθλο, έκανε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο κ. Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του Παλαμήδειου Αθλου.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Μαλτέζος είπε: «Η διοργάνωση αυτή, παράλληλα με το Μαραθώνιο, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους αθλητικούς θεσμούς στη χώρα, γι’ αυτό και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στηρίζει τον 5ο Παλαμήδειο Αθλο με όλες τις δυνάμεις και κάθε χρόνο εμπλεκόμαστε όλο και περισσότερο σε αυτό το υψηλής εμβέλειας γεγονός, καθώς προάγει το αθλητικό πνεύμα αλλά αναδεικνύει και με το καλύτερο τρόπο το κάλλος και την ιστορία της πόλης του Ναυπλίου.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης: ο γ.γ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Δήμος Μπουλούκος- καθώς ο ΠΣΑΤ δίνει την αιγίδα του στη διοργάνωση, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος, ο πρόεδρος συλλόγου απανταχού Ναυπλιέων ο “ΝΑΥΠΛΙΟΣ” Κώστας Κολόκας, ο πρόεδρος του Συλλόγους Παλαμήδης Θεοδόσιος Σπαντιδέας, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Χρήστος Ζέρβας και η Νάντια Αναστασίου – Σμυρναίου, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

 

- Advertisement -

________________