Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤέσσερις γιατρούς, ασθενοφόρο, οδηγό και συντηρητή ζητά για το Κ.Υ. Κρανιδίου ο...

Τέσσερις γιατρούς, ασθενοφόρο, οδηγό και συντηρητή ζητά για το Κ.Υ. Κρανιδίου ο Γ.Γεωργόπουλος

Την ενίσχυση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου,  ζητά από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος καταγράφει τα προβλήματα μέσω της επιστολής που έστειλε.

 

Αναλυτικά αναφέρει ο κ.Γεωργόπουλος στην επιστολή του :

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η κατακόρυφη ανάπτυξη της περιοχής μας, τόσο τουριστική όσο και επενδυτική, η οποία θα μας παρέχει αντικειμενικά και πολύπλευρα οφέλη, και συγχρόνως η αύξηση των υποχρεώσεων του Δήμου Ερμιονίδας δεν συμβαδίζει με την δυνατότητα παροχής επαρκών υπηρεσιών από τις οικείες Υπηρεσίες προς τους δημότες μας. Σημαντικότατη υποχρέωσή μας μεταξύ άλλων, είναι και η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη μέσω του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας,  κατά την οποία αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου του Δ.Ερμιονίδας, είναι υποστελεχωμένο σε ό,τι  αφορά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τους οδηγούς ασθενοφόρου.

Συγκεκριμένα, τίθενται υπόψη σας τα εξής καίρια ζητήματα:

Οι θέσεις των ιατρών δεν είναι συμπληρωμένες καθόσον λείπουν 4 αγροτικοί ιατροί. Τις θέσεις αυτές έχουν καταλάβει Γενικοί Ιατροί – Επιμελητές Β, οι οποίοι πρέπει να γίνουν Ιατροί του Ε.Σ.Υ., ούτως ώστε να κενωθούν οι θέσεις των αγροτικών ιατρών και να προκηρυχθούν εκ νέου.

Μετά την αποχώρηση του διευθυντού του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου την 31/12/2019 λόγω συνταξιοδοτήσεως, παρακαλούμε να προκηρύξετε την θέση για να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

Τα 2 ασθενοφόρα τα οποία διαθέτει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και προέρχονται από δωρεές, είναι τουλάχιστον 12ετίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συχνά βλάβες. Παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα προμήθειας καινούριου ασθενοφόρου.

Τα τελευταία 12 χρόνια ο συνταξιοδοτηθείς συντηρητής του Κέντρου Υγείας δεν έχει αντικατασταθεί.

Παρακαλούμε για την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, με ιατρούς,  οδηγό ασθενοφόρου και συντηρητή.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ξενοδοχειακή μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, φιλοξενούνται μονίμως έως 450 πρόσφυγες, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δυστυχώς, χωρίς σχεδόν καμία μέριμνα και χωρίς εκπόνηση σχεδίου νοσοκομειακής περίθαλψης και αστυνόμευσης της περιοχής, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο όλων.

Όπως διαπιστώνετε από τα παραπάνω, δεν είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Κρανιδίου, όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας, όπως επίσης και στους μετανάστες.
Παρακαλούμε θερμά, όπως εξετάσετε το αίτημά μας σχετικά με την άμεση ενίσχυση και επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας.
Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργόπουλος».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ