Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓονείς αγνοούμενων μεταναστών ξεκίνησαν αναζητήσεις απο την Γουατεμάλα προς τα σύνορα με...

Γονείς αγνοούμενων μεταναστών ξεκίνησαν αναζητήσεις απο την Γουατεμάλα προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ

Την αναζήτηση αγνοουμένων μεταναστών απο την κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια ομάδα 50 περίπου ανθρώπων, που είναι γονείς μεταναστών.

 

Αυτή η ομάδα αναζήτησης είναι η 15η κατά σειρά, μπήκε στο Μεξικό από τη Γουατεμάλα και κατευθύνεται προς τα μεξικανικά σύνορα με τις ΗΠΑ.

«Είναι τεράστιος ο αριθμός των μεταναστών που αγνοούνται στο Μεξικό. Από 70.000 ως 120.000, κατά ορισμένους υπολογισμούς. Πολλοί βρίσκονται σε ομαδικούς τάφους, άλλοι σε μυστικούς τάφους, άλλοι ακόμη σε νεκροτομεία. Άλλοι κρύβονται σε διάφορα μέρη του Μεξικού και ζουν λιγότερο ή περισσότερο φυσιολογικές ζωές, εργάζονται, αλλά αποφεύγουν το να έλθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους», είτε λόγω δεν έχουν τα μέσα, ή διότι φοβούνται πως θα εντοπιστούν από τις αρχές και θα απελαθούν,», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μάρθα Σάντσες, μια από τις οργανώτριες του καραβανιού.

Ως την 3η Δεκεμβρίου, το καραβάνι θα περάσει από 13 Πολιτείες του Μεξικού, κατά μήκος των οδών που ακολουθούν πιο συχνά οι παράτυποι μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Από την πρώτη φορά που οργανώθηκε αυτό το καραβάνι, πριν από 15 χρόνια, το κίνημα κατάφερε να εντοπίσει 310 εξαφανισμένους μετανάστες, σύμφωνα με τη Σάντσες.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ