Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Το 2ο Συνέδριο και τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΑΣΠΠ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Το 2ο Συνέδριο και τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΑΣΠΠ

Το 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Νοέμβρη, στην Μεσσήνη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η Γενική Συνέλευση, ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας, στην διευρυμένη επιτροπή της.
Από την εισήγηση και τις ομιλίες των συνέδρων, τονίστηκε η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος από κυβέρνηση – ΕΕ – ΚΑΠ. Ότι ο αγώνας αυτός θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών απέναντι σε πολυεθνικές – μεγαλέμπορους και μεγαλοαγρότες, που θέλουν να βάλουν χέρι στην παραγωγή και στο ξεκλήρισμά μας.

Σημειώθηκε η αναγκαιότητα για συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων της περιοχής, σε Αγροτικούς Συλλόγους. Να δημιουργηθούν πολλοί περισσότεροι Σύλλογοι ή Επιτροπές Αγώνα σε πρώιμη φάση και να καλύψουμε το σύνολο της Περιφέρειας. Η αναγκαιότητα για ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, να συζητάει θέματα που αφορούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του συλλόγου, αλλά και συνολικά προβλήματα που αφορούν τη διαβίωση στο χωριό.

Όπως επίσης και η ανάγκη συμπόρευσης με τα εργατικά σωματεία και η κοινή δράση με το ταξικό εργατικό κίνημα στα πλαίσια της κοινωνικής συμμαχίας για την καλυτέρευση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών.
Η Ομοσπονδία καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους να οργανώσουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, Γενικές Συνέλευσης στους Συλλόγους τους. Να γίνει συζήτηση με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους της Περιφέρειας. Να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας για την επιβίωσή μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε και που σκληραίνει μέρα με τη μέρα.

Το επόμενο διάστημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), καλεί σε μαζική συμμετοχή, αρχή δεδομένης, από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στην πανελλαδική σύσκεψη, στην Λάρισα , που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, και που θα συμμετέχουν Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, φορείς.

Στο μεταξύ τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΑΣΠΠ έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 36 αντιπρόσωποι
Έγκυρα: 36 αντιπρόσωποι

Έλαβαν
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Αδάμης Δημήτρης 23 ψήφοι
Ανδριανός Αναστάσιος 17 ψήφοι
Αποστολόπουλος Κώστας 25 ψήφοι
Βρουλίτης Βασίλης 21 ψήφοι
Ζέρβας Δημήτρης 14 ψήφοι
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος 32 ψήφοι
Κατσικάρης Αναστάσιος 12 ψήφοι
Κολοβός Δημήτρης 25 ψήφοι
Κρόκος Μιχάλης 23 ψήφοι
Νικολόπουλος Σπύρος 24 ψήφοι
Ταμπάκης Παναγιώτης 17 ψήφοι
Φούτρος Ζαχαρίας 8 ψήφοι
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Διολίτσης Κώστας 30 ψήφοι
Ζαρής Στάθης 30 ψήφοι
Κουτράκος Γιάννης 31 ψήφοι
και εκλέγονται για το Δ.Σ. οι 9 πρώτοι
Αδάμης Δημήτρης, Ανδριανός Αναστάσιος, Αποστολόπουλος Κώστας, Βρουλίτης Βασίλης, Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Κολοβός Δημήτρης, Κρόκος Μιχάλης, Νικολόπουλος Σπύρος, Ταμπάκης Παναγιώτης.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Διολίτσης Κώστας, Ζαρής Στάθης, Κουτράκος Γιάννης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ