Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜέσω του "Φιλόδημος" ξεκίνησε ο αγωγός υδροδότησης του Αραχναίου

Μέσω του “Φιλόδημος” ξεκίνησε ο αγωγός υδροδότησης του Αραχναίου

Ξεκίνησαν προ ημερών οι εργασίες κατασκευής του αγωγού υδροδότησης για τον οικισμό Αραχναίου, με χρηματοδότηση απο το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

 

Η υδροδότηση θα γίνεται με πόσιμο νερό από την δεξαμενή της Αγίας Τριάδας, που ως γνωστόν φτάνει εκεί μέσω του αγωγού υδροδότησης του Δήμου Αργους – Μυκηνών.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή αγωγού ύδρευσης από πολυαιθυλένιο διαμ. Φ140 mm. πίεσης 25atm. και συνολικού μήκους περί τα 6χλμ.

Ο αγωγός αυτός κατασκευάζεται επί της Επαρχιακής Οδού Αγ. Τριάδα – Αραχναίο από τη θέση της δεξαμενής Αγ. Τριάδας έως την θέση των γεωτρήσεων του Αμαριανού.
Εξυπακούεται ότι με την ολοκλήρωση του αγωγού αυτού το πόσιμο νερό θα μεταφέρεται από τη δεξαμενή του Αμαριανού έως τον οικισμό του Αραχναίου με τα υφιστάμενα συστήματα υδροδότησης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 680.000,00€ και η πίστωση προέρχεται από επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών – Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει ότι άμεσα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του έργου υδροδότησης με πόσιμο νερό των οικισμών Μάνεσι – Πουλακίδας , έτσι ώστε εντός του επόμενου έτους να υδρεύεται με πόσιμο νερό όλος ο τ. Δήμος Μιδέας.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ