Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς που προκρίθηκαν για την Αργολίδα

Τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς που προκρίθηκαν για την Αργολίδα

Σύσκεψη για τα έργα με προβλεπόμενη χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ/ΠΕΠ 2014-2020 που αφορούν στην πολιτιστική μας κληρονομιά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη,

 

του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των πέντε χωρικών αντιπεριφερειαρχών, του γ.γ. Υπουργείου Πολιτισμού Γεωργίου Διδασκάλου, των προϊσταμένων των Εφορειών Αρχαιοτήτων από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Ψαράκη και στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη εχθές το πρωί.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Γιάννη Μαλτέζου τα έργα που προκρίθηκαν να ενταχθούν αφορούν στην προστασία αρχαιολογικών μνημείων και Ιερών Ναών χαρακτηρισμένων ως μνημεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση από τα σημάδια του χρόνου.

Για το Νομό Αργολίδας προκρίθηκαν:
📌Η αποκατάσταση του δαπέδου του Δόμου και της Εστίας του μεγάλου ανακτόρου των Μυκηνών
📌Η επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την αρχιτεκτονική επανόρθωση/ανακατασκευή της Ιεράς Μονής της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης ή Πορτοκαλούσας στο Άργος για να αποκτήσει το μοναστήρι την παλαιά ιστορικής σημασίας μορφή του
📌Η αποκατάσταση του μνημείου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο στο συντομότερο δυνατό χρόνο
📌Το θεματικό μυθολογικό πάρκο στη Λέρνη Αργολίδας
📌Η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Βυζαντικού Μουσείου στο Άργος.
📌Η διερεύνηση της δυνατότητας επίλυσης θεμάτων όπως η ενδεχόμενη βελτίωση πρόσβασης, φωτισμού και ανάδειξης μνημείων όπως του Παλαμηδίου και του κάστρου “Λάρισα”.
📌Η εξέλιξη του ήδη ενταγμένου έργου αποκατάστασης του φρουρίου “Μπούρτζι” στο Ναύπλιο, ενόψει και του εθνικού εορτασμού του 2021
📌Η εξέλιξη του ήδη ενταγμένου έργου για τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους και του Κάστρου της Αρχαίας Πιάδας στη νέα Επίδαυρο.

Βασική μας έννοια είναι η διαφύλαξη της παρακαταθήκης αιώνων και της τοπικής ιστορίας καθώς η πολιτιστική κληρονομιά δεν ανήκει μόνο σε μας αλλά και στις επόμενες γενιές και σε όλον τον κόσμο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ