Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΤο Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας για την επιβολή προστίμου στον Δήμο

Το Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας για την επιβολή προστίμου στον Δήμο

Αφού πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη της υπ’ αριθ. 210185/3656/22.10.2019 Απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, περί επιβολής προστίμου στον Δήμο Ερμιονίδας,

και της υπ’ αριθ. 213826/3726/30.10.2019 Απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αποφασίζει την λήξη ισχύος των αδειοδοτήσεων του Κέντρου Συλλογής – Πράσινου Σημείου, το μεσημέρι της Τρίτης 05.11.2019, προτού αυτές κοινοποιηθούν στον Δήμο μας, προβήκαμε στις εξής άμεσες ενέργειες: 

1) Σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας, για σχετική ενημέρωση.

2) Άμεση τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη της  Περιφερειακής Ενότητας  Αργολίδας, όσο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Την επομένη ημέρα,  06.11.2019, ομού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κύριο Ιωάννη Μαλτέζο, μεταβήκαμε στην Τρίπολη όπου υπήρξαν σχετικές επαφές καταρχάς με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας και εν συνεχεία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, παρουσία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Παράλληλα δε, υπήρξε διαρκής τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο, και να γίνει άμεσα συνάντηση στο γραφείο του με την ταυτόχρονη ενημέρωση και μεσολάβηση του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανού. 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του Δημάρχου προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 06.11.2019 και της σύμπνοιας που επέδειξαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, θα ακολουθηθεί κοινή πορεία αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος που ανέκυψε (σύσκεψη με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ενημέρωση των βουλευτών του Νομού Αργολίδας, επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ.λπ.).  

Έχουμε ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την υποβολή προσφυγής στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κατά της Απόφασης που μας αφορά.

Ενημερωνόμαστε και ενεργούμε άμεσα, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς την συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων.

Γραφείο Δημάρχου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ