Η 1η ΤΟΜΥ Άργους μίλησε στα παιδιά για την αξία της τρίτης ηλικίας

- Advertisement -

«Η αξία της τρίτης ηλικίας κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά», ήταν το θέμα της δράσης που ανέπτυξε 1η ΤΟΜΥ Άργους, με ωφελούμενους τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νοτίου Άργους, Παιδική Πολιτεία και Νέας Κίου, του δήμου Άργους- – Μυκηνών.

- Advertisement -

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 18/10, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας. Σκοπός της δράσης ήταν η άρση των προκαταλήψεων για τους ηλικιωμένους και η συνειδητοποίηση ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά και στους νέους.

Επίσης, να γίνει κατανοητό ότι όπως οι ηλικιωμένοι προσφέρουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, το ίδιο και αυτά μπορούν να συμβάλουν στην υποστήριξη και στην φροντίδα τους.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχουν γνώσεις, πείρα και σοφία. Δημιούργησαν οικογένεια, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και συνεχίζουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους φροντίζοντας τα εγγόνια τους. Επίσης, προσέφεραν και εργάστηκαν στην κοινωνία και κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη. Γι’αυτό το λόγο δικαιούνται κυρίως το σεβασμό των νεότερων γενιών.

Όλοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο παππούς και η γιαγιά είναι πάντα εκεί όταν τους χρειαζόμαστε, έτσι λοιπόν φροντίζουμε να είμαστε και εμείς εκεί γι’ αυτούς όταν μας χρειάζονται.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ενεργά παραθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Το θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την κοινωνική λειτουργό Βασιλική Γιαννακοπούλου και την επισκέπτρια υγείας Βασιλική Στεφανοπούλου.

 

- Advertisement -

________________