Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠροσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα απόψε τα ξημερώματα στην Πελοπόννησο

Προσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα απόψε τα ξημερώματα στην Πελοπόννησο

Ανοίγεται μπροστά μας ένα αρκετά δύσκολο πενθήμερο από άποψη καιρικών φαινομένων. Δηλαδή θα έχουμε έντονες βροχές με καταιγίδες και ότι άλλο συνεπάγεται.

Έτσι, λοιπόν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τρέξιματα των μοντέλων τα Έντονα φαινόμενα φαίνεται να ξεκινούν από  το απόγευμα με βράδυ Πέμπτης με αποτέλεσμα να ενταθούν περισσότερο προς το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Περιοχές, όπου θα πρέπει να δείξουν την ύψιστη προσοχή ανά Νομό και πόλεις είναι οι εξής.
Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα και γενικά όλο το Ιόνιο Πέλαγος. Στην Πελοπόννησο Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία Νότια Νότιο Δυτική Λακωνία και γενικά όλη η Ανατολική Πελοπόννησος, Η Αττίκη κυρίως τα Δυτικά και Ανατολικά, Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρος θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής

Εκτός όμως, από τα μεγάλα ύψη βροχής λόγω των μεγάλων ποσών θετικου στροβιλισμού στην ανώτερη ατμόσφαιρα και συγκεκριμένα στην μέση τροποσφαιρα δηλαδή 850 και 700 mbar η εκτοπασκαλ δημιουργούνται τα λεγόμενα ανοδικά ρεύματα.
Επίσης ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η διάτμηση του ανέμου το Wind shear
Έπειτα, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ο δείκτης αστάθειας στην Ατμόσφαιρα δηλαδή το Cape με τον βαθμό του δηλαδή το Lifted Index.

Βάση όλων των παραπάνω λοιπόν, μπορούν να δημιουργηθούν τα εξής φαινόμενα, ισχυρές βροχές με καταιγίδες, έντονες χαλαζοπτώσεις, Υδροστρόβιλλοι και ανεμοστρόβιλοι.
Προσοχή τα φαινόμενα φαίνεται ότι θα είναι επικίνδυνα για αυτό δείξτε στις παραπάνω περιοχές μεγάλη προσοχή.
Ενδεικτικά, για την Κέρκυρα ενδέχεται μέσα σε 8 με 10 ώρες να πέσουν και 200 με 220 τόνοι νερού ανά στρέμμα ενώ για την Νότιο Δυτική Λακωνία και Ανατολική Πελοπόννησο φαίνεται να πέφτουν από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί 110 με 120 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Τέλος, να τονιστεί ότι οι παραπάνω περιοχές καλό είναι να έχουν πάρει κάποια μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Τα φαινόμενα φαίνεται να σταματούν προς το Σάββατο αλλά την Κυριακή Δευτέρα και Τρίτη αν και μακριά φαίνεται μια νέα επιδείνωση του καιρού όπου αν και νωρίς φαίνεται να έχει ακόμα πιο έντονα φαινόμενα για τις παραπάνω περιοχές.

Νεότερη Ενημέρωση το Βράδυ με τα πιο νέα στοιχεία αλλά και χάρτες φαινομένων.
Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
www.kairos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ