Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕκδρομή με ποδήλατα σε ιστορικά σημεία της Αργολίδας διοργάνωσε ο σύλλογος ΑΓΕΥΣ

Εκδρομή με ποδήλατα σε ιστορικά σημεία της Αργολίδας διοργάνωσε ο σύλλογος ΑΓΕΥΣ

Ένα νέο Brevet με την υπογραφή του Αθλητικού Συλλόγου ΑΓΕΥΣ, ταξίδεψε ποδηλάτες απο όλη την Ελλάδα σε ιστορικά σημεία του νομού Αργολίδας.

 

Περιοχή με ανεξάντλητο αρχαιολογικό πλούτο, η Αργολίδα, που φιλοξενεί τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αλλά και το σπουδαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Ναύπλιο και το Άργος, περιλαμβάνει ανεκτίμητα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία που θα έχει την τύχει ο κάθε ποδηλάτης στην διαδρομή να δει και να ζήσει από κοντά τη μαγεία του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας. Μια ξεχωριστή διαδρομή ανάμεσα στους πορτοκαλεώνες, δίπλα στις ακτές, πλάι σε πανέμορφους οικισμούς.
Το βασικό διάγραμμα της διαδρομής :
Αργος (Εκκίνηση) – Μύλους – Κιβέρι (αναστροφή)
– Νέα Κίος – Ναύπλιο – Ασίνη – Δρέπανο – ‘Ιρια (αναστροφή) – Άγιος Αντώνιος – Λυγουριό – Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου (αναστροφή) – Πυριώτικα
– Μυκήνες – Νεμέα (αναστροφή) – Φίχτια – Κουτσοπόδι – Άργος (Τερματισμός).

Εκκίνηση & τερματισμός: Άργος (Κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου)

 

Ο διοργανωτής σύλλογος ΑΓΕΥΣ, ευχαριστεί τα μέλη του για την πολύτιμη βοήθειά τους στο BREVET “Αρχαία Αργολική Γη” 200 χλμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. «Χωρίς την βοήθειά τους δεν θα είχε επιτευχθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Συμμετοχές απο διάφορα μέρη της Ελλάδας (Μεσολόγγι, Τρίπολη, Αθήνα, Καλαμάτα…) μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά. Δεχθήκαμε αρκετά όμορφα σχόλια και προσωπικά μηνύματα για την πρώτη μας τέτοια διοργάνωση, γνωρίσαμε μέλη άλλων Συλλόγων και ανταλλάξαμε όμορφες στιγμές. Άλλωστε αυτή είναι μαγεία του αθλητισμού…!!
Περισσότερα για το Brevet μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link : https://facebook.com/events/522236488317447/?ti=cl
Επικεντρωνόμαστε τώρα στο δρομικό κομμάτι με τον Μαραθώνιο της Αθήνας και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες του Συλλόγου ΑΓΕΥΣ καλή επιτυχία και υγιή τερματισμό…!!!», αναφέρεται σε ενημέρωση του συλλόγου.

 

*Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13.5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα brevet των 1200χλμ και οι συμμετέχοντες πρέπει να τερματίσουν σε 90 ώρες ή λιγότερο. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ