Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔήμος Ναυπλιέων: Απαράδεκτες συμπεριφορές στην είσοδο της πόλης

Δήμος Ναυπλιέων: Απαράδεκτες συμπεριφορές στην είσοδο της πόλης

Συνεχείς είναι οι αναφορές του Δήμου Ναυπλιέων στο ζήτημα της καθαριότητας, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης να τηρούν τον Κανονισμό Καθαριότητας και ειδικά στον τομέα των απορριμμάτων που δεν μπαίνουν στους κάδους.

 

Η σημερινή αναφορά του Δήμου, που έχει να κάνει με …ασυνείδητους επιχειρηματίες, είναι η εξής:

Σε ένα δρόμο που υπάρχουν μόνο επιχειρήσεις και το απορριμματοφόρο περνάει κάθε μέρα στις 8:30 με 9:00 η ώρα το πρωί, μπορούμε να διακρίνουμε τις συμπεριφορές που δεν θέλουμε να βλέπουμε στο Δήμο μας.

Ένας επιχειρηματίας ο οποίος έκανε χώρισμα με γυψοσανίδα στην επιχείρηση του, μας πέταξε δίπλα στον κάδο τα μπάζα και τα κομμάτια της γυψοσανίδας.

Ένας ακόμη πέταξε όλα τα χαρτόκουτα από συσκευασίες που παρέλαβε δίπλα στον κάδο και ενώ στα 50 m υπάρχει κάδος ανακύκλωσης.

Γίνεται κατανοητό από όλους ότι τα απορρίμματα τα έβγαλαν οι επιχειρήσεις αφού πρώτα πέρασε το απορριμματοφόρο.

Γίνεται επίσης κατανοητό από όλους ότι κανένας δεν έχει καταλάβει ότι η επιχείρηση του είναι στην είσοδο της πόλης και θα έπρεπε να προσέχουμε τι ακριβώς βγάζουμε, που το βγάζουμε και τι εικόνα δημιουργεί σ’ αυτόν που μπαίνει στην πόλη.

Θα μας πείτε πως να το καταλάβει κάποιος όταν αντί οι «ευαισθητοποιημένοι πολίτες» να αναφέρουν τον κανονισμό και να ζητήσουν από αυτούς που πετάνε τα απορρίμματα να τον τηρούν σπεύδουν να κατηγορήσουν το Δήμο για να τα μαζέψει γρήγορα. Ποιος παραπονέθηκε άραγε;

Μήπως ο επιχειρηματίας με τα χαρτόκουτα;
Μήπως ο επιχειρηματίας με τα μπάζα;
Μήπως αυτός με τις γυψοσανίδες;
Ή μήπως αυτοί που έσπευσαν αφού πέρασε το απορριμματοφόρο να βγάλουν τα απορρίμματα και να γεμίσουν τον κάδο;

Είναι το πρόστιμο η μόνη λύση; Για μας όχι. Μπορεί κάποια στιγμή να αναγκαστούμε να το κάνουμε. Όμως πιστεύουμε και θα πιστεύουμε ότι οι δημότες μας αξίζουν καλύτερη εικόνα και έχουν καλύτερη αισθητική.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες που μας έδωσαν την αφορμή για την ανάρτηση. «Κάθε Μέρα» θα δημοσιεύουμε άρθρα του κανονισμού καθαριότητας».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ