Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΑΡΓΟΛΙΔΑ: Οι προετοιμασίες για το Artemisio Mountain Running συνεχίζονται με εντατικούς...

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Οι προετοιμασίες για το Artemisio Mountain Running συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς

Λίγες εβδομάδες έμειναν για τον ορεινό αγώνα του Αρτεμισίου και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο να σας προσφέρουμε μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία.

Ελπίζουμε φέτος ο καιρός να σταθεί σύμμαχος και να μας επιτρέψει το πέρασμα από την κορυφή, αφού πέρσι η έντονη χιονόπτωση την παραμονή του αγώνα, μας υποχρέωσε να ακολουθήσουμε την εναλλακτική διαδρομή, η οποία παρακάμπτει το κομμάτι της κορυφής.

Αυτό όμως είναι που κάνει τον αγώνα μοναδικό, αφού δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε άλλον  ορεινό αγώνα της χώρας μας!

Ο χαρακτηρισμός του αγώνα ως Mountain Running δεν είναι κατ’ ευφημισμό και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που θέλουμε να τονίσουμε.

Η φετινή διαδρομή έχει δύο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την περσινή.

Η πρώτη βρίσκεται στο 2ο χλμ όπου αφαιρέθηκε το κομμάτι της ασφάλτου και του χωματόδρομου, για το οποίο πολλοί δρομείς μας έκαναν πέρσι παράπονα και στη θέση του μπήκε ένα πολύ παλιό μονοπάτι, που ξανανοίχτηκε και καθαρίστηκε πριν λίγες μέρες. Αυτό βέβαια ανεβάζει την τεχνική δυσκολία του αγώνα, αφού το μήκους 2 χλμ μονοπάτι είναι πολύ στενό, σε κάποια σημεία σαθρό, ενώ σε κάποια άλλα έχει έντονη κατηφορική κλίση.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά το κομμάτι της κορυφής που δεν μπορέσαμε να κάνουμε πέρσι.

Αυτό το κομμάτι που είναι περίπου 1 χλμ, ουσιαστικά αφορά την κατάβαση από την κορυφή και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή σας. Είναι βράχινο και έχει δύο εκτεθειμένα περάσματα, όπου θα υπάρχουν φιξαρισμένα σκοινιά για την ασφάλειά σας, καθώς και άνθρωποι της διοργάνωσης να σας κατευθύνουν και να σας προσέχουν.

 Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα κομμάτι όπου θα κινηθείτε με πολύ μικρή ταχύτητα, μεγάλη προσοχή και είναι απαγορευτικό για όσους έχουν υψοφοβία.

Όλα τα παραπάνω δεν τα λέμε για να σας τρομάξουμε αλλά για να έχετε πλήρη γνώση των τεχνικών δυσκολιών του αγώνα. 

Το Artemisio Mountain Running έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ορεινών αγώνων.

Η διαδρομή των 23 χλμ δε συστήνεται σε αρχάριους δρομείς, στους οποίους θα προτείναμε τη μικρότερη διαδρομή των 10 χλμ, η οποία είναι πανέμορφη, έχει απαιτήσεις καλής φυσικής κατάστασης και δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Όσοι όμως έχουν κάποια εμπειρία, η μεγάλη διαδρομή θα τους βοηθήσει να ανέβουν επίπεδο και σίγουρα μετά θα βλέπουν διαφορετικά τους ορεινούς αγώνες, αφού είναι γνωστό πως, όσο «ψηλότερα» ανεβαίνουμε ανάλογα αλλάζει η οπτική μας αντίληψη!

Η πρόκληση είναι εδώ, είσαστε έτοιμοι;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ