Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜια Πνοή Αγάπης για τους καρκινοπαθείς

Μια Πνοή Αγάπης για τους καρκινοπαθείς

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, συνεργάζεται με το σύλλογο Πνοή Αγάπης, διευκολύνοντας τους ασθενείς της περιοχής μας να διαμένουν στους ξενώνες του, τις δύσκολες ημέρες των ακτινοβολιών.

 

Πριν από δέκα χρόνια μια ομάδα ανθρώπων που «ζούσαν» από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ασθενείς στον «Άγιο Σάββα», έκανε ένα αποφασιστικό βήμα. Πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί δίπλα στους ασθενείς και τους συνοδούς τους, όχι μόνο με λόγια, αλλά εμπράκτως. Έτσι δημιουργήθηκε η Πνοή Αγάπης, ο «Σύλλογος εθελοντών κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους».

Τι έχει καταφέρει αυτή η Πνοή Αγάπης; Ένας ασθενής που βρήκε συμπαραστάτες τους εθελοντές της Πνοής, γράφει σε σημείωμά του: «Ο άνθρωπος, λοιπόν, δια τον άνθρωπο. Τούτο εφαρμόζετε κατά γράμμα!»

Ο σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές, που προσφέρουν χρόνο και περίσσευμα ψυχής. «Επαγγελματίες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, νομικοί και οικονομολόγοι βρίσκονται ανάμεσα στους εθελοντές του συλλόγου, που έχει ως στόχο την κοινωνική και συναισθηματική στήριξη ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους», μας λέει η κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου- πρόεδρος του συλλόγου, η οποία είναι διευθύντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Και τι έχουν καταφέρει αυτοί οι εθελοντές; Γράφει ένας ασθενής: «Χωρίς εσάς, αυτό που ζούμε θα ήταν ένας μαραθώνιος…»

Κι ένας άλλος : «Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την φροντίδα που προσφέρατε στον παππού μου και σε όλο τον κόσμο…»

Το πιο σημαντικό επίτευγμα της Πνοής Αγάπης είναι η δημιουργία δύο ξενώνων, όπου φιλοξενούνται ασθενείς και οι συνοδοί τους που προέρχονται από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και πρέπει να βρίσκονται  κοντά στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για θεραπείες. Οι ξενώνες «Ιωάννης Δ. Κριτικός» και «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» δημιουργήθηκαν χάρη στη γενναιοδωρία και τη μεγαλοψυχία της κυρίας Ελισάβετ Φωτεινέλλη- Κριτικού.

Αντί οποιασδήποτε άλλης αναφοράς στο έργο της κυρίας Φωτεινέλλη-Κριτικού, αντιγράφουμε από το γράμμα που έστειλε ασθενής που φιλοξενήθηκε σε έναν από τους ξενώνες:
«Κυρία Κριτικού,
Ανοίξατε ένα δεύτερο παράθυρο στον ουρανό!!!
Τα συγχαρητήριά μου. Είθε το έργο σας να έχει συνέχεια και συνεχιστές»

Οι ξενώνες λειτουργούν χάρη στους εθελοντές, οι οποίοι παράλληλα προσφέρουν εντός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», αλλά και στο πλαίσιο των ομάδων ευεξίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Για να συνεχίσει την ολιστική ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και των συνοδών τους, η Πνοή Αγάπης αναζητεί νέους εθελοντές και πιο συγκεκριμένα δασκάλους χορού και ήπιας γυμναστικής, εικαστικούς και μέλη ομάδων υποδοχής ασθενών στον «Άγιο Σάββα» και στους ξενώνες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα από την ιστοσελίδα https://www.pnoiagapis.gr/.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ