Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕλ.Γεωργίου: "Καρκίνος του μαστού. Μια μάχη που αξίζει να κερδίζουμε!"

Ελ.Γεωργίου: “Καρκίνος του μαστού. Μια μάχη που αξίζει να κερδίζουμε!”

Eκδήλωση υπο τον τίτλο “Καρκίνος του μαστού: Μια μάχη που αξίζει να κερδίσουμε”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/10, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εργασίας Ιωάν.Βρούτσης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υγείας Βασ.Κοτζαμάνης και η γ.γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλητές ήταν:
ο Ευάγ.Φιλόπουλος- χειρουργός , διευθυντής Κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
η Δέσποινα Γεωργοπούλου-μέλος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας -υπεύθυνη εθελοντών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Ελισάβετ Γεωργίου, η οποία σημειώνει σχετικά σε ανάρτησή της:
Χθές είχα τη χαρά να παραβρεθώ σε μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου τέθηκαν σημαντικά θέματα σχετικά με τον καρκίνο του μαστού αλλά και ανακοινώθηκαν νέα έργα και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ασθενών.
Μία εκδήλωση που με άρτιο τρόπο οργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα.
Παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας, ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αλλά και η νέα πρόεδρος του ΚΕΘΙ και φίλη Σόνια Τάνταρου Κρίγγου.
Έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια λύπη για τα υψηλά ποσοστά του καρκίνου από την εργασία και από την άλλη ελπίδα από την ενημέρωση ότι με τη σωστή πρόληψη αυτά μπορούν να μειωθούν σημαντικά.
Στο χώρο της εργασίας χρειάζονται πολλοί ακόμα αγώνες για να κατανοήσουμε την έννοια της αυτοφροντίδας και της σωστής πρόληψης…”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ