Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωση, λαογραφία, ιστορίες για την άμπελο στο Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας

Ενημέρωση, λαογραφία, ιστορίες για την άμπελο στο Λαογραφικό Εργαστήρι Ερμιονίδας

Ήρθε το φθινόπωρο και πιστό στην υπόσχεσή του το Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας, ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην άμπελο- αμπέλι και όλα τα παράγωγα του, που τόσο μεγάλη σημασία έχουν για τη ζωή μας, όπως στη διατροφή μας , στη θρησκεία, και τι συμβολίζουν.

 

Ήταν μια όμορφη βραδιά, μια βραδιά που τα είχε όλα, ενημέρωση, λαογραφία, νοσταλγικές ιστορίες απ’ το παρελθόν της περιοχής μας, όμορφες απαγγελίες, εκλεκτά εδέσματα, με πρωταγωνιστές το κρασί και το σταφύλι.

Μίλησαν για όλα αυτά οι καταλληλότεροι :
Ο αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, ο αμπελουργός- οινοποιός Κοντοβράκης Ιωάννης, η οινοποιός Κωτσάκη Νάντια και ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Δρούγκας Νικόλαος.

“ Οι ομιλητές μας, απλά ταπληκτικοί!! Ήσαν όλοι τους κατανοητοί με όμορφη θεματολογία, καθένας στο αντικείμενο του, που όλοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Χρήστο Προσίλη για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης και την παρουσία του, τις κυρίες της ομάδας μας για τα όμορφα κεράσματα και ευχόμαστε να ακολουθήσουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις και δράσεις!!!”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργαστηρίου.

Την προσπάθεια αυτή, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Μπίμπας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τόνια Αντωνοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, η δημοτική σύμβουλος Άννα Φωστίνη, ο κοινοτικός σύμβουλος Γιώργος Γαλανόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και φίλοι του εργαστηρίου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ