Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΕνημέρωση για το ΓΕΜΗ στις επιχειρήσεις από τον Σύλλογο Λογιστών Ναυπλίας -...

Ενημέρωση για το ΓΕΜΗ στις επιχειρήσεις από τον Σύλλογο Λογιστών Ναυπλίας – Ερμιονίδας

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΜΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝ»

Συνάδελφοι,
Το ΓΕΜΗ ανάρτησε μήνυμα στη σελίδα του, σχετικά με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, όσον αφορά την πληρωμή του ετήσιου τέλους.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώνει τις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά [σύμφωνα και με την Α.1197/16.05.19] θα προχωρούν στη βεβαίωση των οφειλόμενων στη Δ.Ο.Υ.
Προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι συνάδελφοι και να σταματήσουν να δέχονται ερωτήσεις, για ένα θέμα που δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ως επαγγελματίες, αλλά δεν έχουμε και καμία απολύτως υποχρέωση να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις – πελάτες μας, θα υπάρξει ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου από το Επιμελητήριο για το θέμα αυτό, ενώ αν κριθεί σκόπιμο από το ΔΣ, θα προχωρήσουμε και ως Σύλλογος σε αντίστοιχο δελτίο τύπου.

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ΓΕΜΗ, αναγράφει τα εξής:

Γενικό Εμπορικό Μητρώο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΕΜΗ ΣΕ Δ.Ο.Υ., ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ Κ.Ε.Δ.Ε. Ενημερώνονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, ότι υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο Γ.Ε.ΜΗ., μέσα στις προθεσμίες, που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 2623/31-12-2014), δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης και σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν το καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., το εν λόγω τέλος (σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ), αποστέλλεται, από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου, στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)». Κατόπιν αυτών, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ, όλους τους εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ, που τυχόν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ, ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ / ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ, προκειμένου να μην γίνει βεβαίωσή των στην Δ.Ο.Υ., δεδομένου ότι η διαδικασία βεβαίωσής των, αναμένεται να αρχίσει από 1/11/2019 [σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αριθμ.1197/16-05-2019 (ΦΕΚ 1911/Β/28-05-2019)].

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπλίας – Ερμιονίδας

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Καχριμάνης
Ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Κεφάλας
Ο Ειδ.. Γραμματέας Δημήτριος Μπαστούνης
Τα μέλη Παλλαδινός Στέφανος – Κότσανης Δημήτριος
Η Ταμίας Λίνα Κουμαρά

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ