Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΓιατί οι δουλέμποροι επιλέγουν κοντέινερ-ψυγεία

Γιατί οι δουλέμποροι επιλέγουν κοντέινερ-ψυγεία

Συνεχίζονται οι έρευνες της υπόθεσης με τους 39 Κινέζους (31 άνδρες και 8 γυναίκες), που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ στο Έσεξ.

 

Σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές οι άτυχοι Κινέζοι ήταν κλεισμένοι σε θερμοκρασίες έως και -25 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 10 ώρες. Εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν στην Daily Mail ότι «ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα».

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να χαρτογραφηθεί η πορεία του κοντέινερ, αλλά και να διακριβωθεί πότε και πώς μπήκαν οι 39 Κινέζοι σε αυτό, αίσθηση προκαλεί η εξήγηση του γιατί οι σπείρες των δουλεμπόρων χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα οχήματα για μεταφορές ανθρώπων. Όπως εξηγεί στην Daily Mail αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας ο λόγος που χρησιμοποιούν κοντέινερ-ψυγεία είναι γιατί ο εξοπλισμός με θερμικές κάμερες που ανιχνεύουν ανθρώπινη παρουσία δεν λειτουργεί σε αυτά τα οχήματα. Είνα πολύ παγωμένα και δεν μπορείς να καταγράψεις την παρουσία κάποιου μέσα σε ένα τέτοιο κοντέινερ.

Οι διακινητές στοιβάζουν ανθρώπους σε κοντέινερ και στη συνέχεια τους μεταφέρουν με οχήματα στους τελικούς προορισμούς τους προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν ως σκλάφους σε οίκους ανοχής, σε εταιρείες μασάζ, εστιατόρια και επιχειρήσεις περιποίησης νυχιών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ