Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒασ.Σιδέρης: «Αφήστε στην άκρη την εμπάθεια κε Νίκα και φέρτε νέα έργα»

Βασ.Σιδέρης: «Αφήστε στην άκρη την εμπάθεια κε Νίκα και φέρτε νέα έργα»

«Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να οικειοποιείται τα έργα που εμείς προγραμματίσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα, δημοπρατήσαμε και υλοποιήσαμε κατά το μεγαλύτερο μέρος τους».

 

Τα παραπάνω αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας της «Νέας Πελοποννήσου» Βασίλης Σιδέρης, σε δήλωσή του, σημειώνοντας σειρά έργων τα οποία οικειοποιείται ο νέος περιφερειάρχης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Σιδέρη:

Η στάση του κ. Νίκα προεκλογικά και μετεκλογικά απέναντι σε αυτά τα έργα ήταν μία «λυσσαλέα αντίθεση», συστηματική συκοφαντία, κινδυνολογία και καταστροφολογία.

«Σήμερα τα οικειοποιούνται διεκδικούν χρυσά μετάλλια και αναφωνούν νενικήκαμεν»

Αυτός που δικαιούται να καμαρώνει για τα έργα αυτά είναι ο Πελοποννησιακός λαός στον οποίο ανήκουν, καθώς και όλοι όσοι εργάστηκαν για αυτά, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, κατά το μερίδιο που του αναλογεί.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή οικειοποιείται το έργο της οδού Βελανιδιάς – Ανδρίτσας για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκε σε τμήμα του ανωτέρω δρόμου από θεομηνία λόγω του κυκλώνα Ζορμπάς τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλτέζος αναφέρει με δελτίο τύπου: “Η νέα Περιφερειακή αρχή έδωσε αμέσως εντολή και ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του έργου. Εγκρίθηκε το έργο από την Οικονομική Επιτροπή και χθες, 16.10.2019, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίησή του”.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 229.000 ευρώ, όπως και πολλά άλλα που με την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Π.Ε Αργολίδας προγραμματίσαμε, έγιναν όλες οι μελέτες, εντάξαμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω των θεμάτων που έθεσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι ήρθαν στις Οικονομικές Επιτροπές της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 14 και 22 Οκτωβρίου τα κάτωθι έργα που αφορούν την Π.Ε. Αργολίδας και είχαμε δρομολογήσει :

1.Εγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του έργου: “Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών του υδραυλικών έργων της Π.Ε Αργολίδας που επλήγη από τη φυσική καταστροφή(κυκλώνας Ζορμάς) της 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ”.

2 Έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του έργου: “Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση – Σήμανση – Φωτισμός του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Αργολίδας υποέργο: Συντήρηση σήμανσης και στοιχείων ασφάλειας οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 194.000 ευρώ”.

3.Πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου για το έργο: “Συντηρήσεις ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Π.Ε.Αργολίδας υποέργο: Καθαρισμός οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 61.000 ευρώ”.

  1. Έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του έργου:”Συντηρήσεις ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Π.Ε.Αργολίδας υποέργο: Συντήρηση τμημάτων της επαρχιακής οδού Άργους-Καρυάς συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ”.

 

Τέλος για το καλό των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκα αντί να επιχειρείτε γεμάτος εμπάθεια σε κάθε ευκαιρία να αποδημείτε το σημαντικό έργο της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη και ότι τάχα «παραλάβατε μηδέν έργο» να φέρετε νέα έργα, να εξασφαλίσετε χρήματα από χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αφήσετε στην άκρη την συστηματική συκοφαντία, κινδυνολογία και καταστροφολογία.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ