Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚλειστοί οι Δήμοι την Πέμπτη λόγω απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλειστοί οι Δήμοι την Πέμπτη λόγω απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με το σύνθημα «Ο.Τ.Α. στους ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ στους ΔΗΜΟΤΕΣ» η αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, όλων των εργαζομένων στους Δήμους, για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και το Απεργιακό Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

 

Η συγκέντρωση στα Γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα) και πορεία προς τη Βουλή, ενάντια στην ψήφιση του Άρθρου 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση:

Δυναμικά-μαζικά-ενωτικά διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να  καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Επισημαίνουμε σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.).

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ορθώσουν δυναμικό παρών, αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά σε όσους επιβουλεύονται και σχεδιάζουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών και τελικά απολύσεις εργαζομένων με αιτιολογία την μη ύπαρξη εργασιακού αντικειμένου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ