Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥπο κατάληψη από σήμερα το ΓΕΛ Ερμιόνης λόγω έλλειψης καθηγητή

Υπο κατάληψη από σήμερα το ΓΕΛ Ερμιόνης λόγω έλλειψης καθηγητή

Υπο κατάληψη είναι από σήμερα το ΓΕΛ Ερμιόνης, μετά την απόφαση των μαθητών του, επειδή ακόμη δεν έχει πάει στο σχολείο καθηγητής για το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

 

Η επιστολή που έστειλαν οι μαθητές προς την διευθύντρια του ΓΕΛ κα Ιωάννα Γρηγορίου, ενημερώνοντάς την για την απόφασή τους, αναφέρει:

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ερμιόνης, σήμερα 21 Οκτωβρίου του 2019, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν θέτοντας το σχολείο υπο κατάληψη. Μια ενέργεια που λήφθηκε κατόπιν δύο συνελεύσεων (τρίωρης συνέλευσης την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και αναθεώρηση της με βάση τα νέα δεδομένα της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου).

Ως μέλη αυτού του σχολείου, καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα έλλειψης καθηγητή, γεγονός που παρεμποδίζει την διδακτική διαδικασία. Το βασικό θέμα που μας απασχολεί είναι η μη κάλυψη των μαθημάτων της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) που αποτελεί πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα, απαραίτητο για όλες τις τάξεις. Ως αποτέλεσμα, έχουν χαθεί- ως σύνολο- 55 ώρες του μαθήματος με βάση τα δεδομένα του παρόντος.

Η κίνησή μας αυτή είναι ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απάθεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν λαμβάνει υπόψη την ανάγκη των νέων για μάθηση και την εξασφάλιση ίσης ευκαιρίας στην προετοιμασία για τις ανταγωνιστικές πανελλαδικές εξετάσεις-που το ίδιο δημιούργησε και συντηρεί.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Ερμιόνης θα συνεχίσουν με ένα σύνολο κλιμακωτών αντιδράσεων προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να εξασφαλίσουν την εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Ερμιόνης»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ