Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑποκλείουν για μια ώρα την γέφυρα Πάνιτσας οι Κιώτες

Αποκλείουν για μια ώρα την γέφυρα Πάνιτσας οι Κιώτες

Οι κάτοικοι της Νέας Κίου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις διαμαρτυρίες τους για τα όσα συμβαίνουν εναντίον τους από τους ρομά της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό, έχουν αποφασίσει αύριο Κυριακή να κλείσουν το δρόμο προς Ναύπλιο, στο ύψος της γέφυρας της Πάνιτσας.

 

Η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο της Νέας Κίου, στις 9.30πμ.

Η “Κίνηση Πολιτών κατά της παραβατικότητας των ρομά στη Νέα Κίο”, έχουν στείλει το εξής έγγραφο προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας: Σας ενημερώνουμε οτι μετά απο συζήτηση πολιτών την 16η Οκτωβρίου 2019 στην πλατεία της Νέας Κίου και ομόφωνη απόφαση των πολιτών της Νέας Κίου, αποφασίσθηκε ειρηνική διαμαρτυρία, κατά της παραβατικότητα των ρομά στη Νέα Κίο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 κι ώρα 10 πμ έως 11πμ με τη μορφή, αποκλεισμός (κλείσιμο) της επαρχιακής οδού Νέας Κίου-Ναυπλίου στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Πάνιτσα, από τους πολίτες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες”.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Νενεκούμης, που ανήρτησε την εξής δήλωση:
Στη Νέα Κίο της Αργολίδος οι πρώτοι κάτοικοι, πρόσφυγες Μικρασιάτες, όταν πρωτοήρθαν το 1926 μετά την καταστροφή το μόνο που βρήκαν ήταν τη λάσπη ενός βάλτου και τη σκληρή στάση των ντόπιων κατοίκων σε εκείνα τα δύσκολα και σκληρά για τον Ελληνισμό χρόνια.
Τους αντιμετώπισαν αρχικά σαν τουρκόσπορους ξένους. Αλλά μερικές δεκαετίες αργότερα επρόκειτο να γνωρίσουν όλοι, ντόπιοι και ξένοι τη Νέα Κίο αντάξια της παλαιάς.

Αυτή η ανάπτυξη του χωριού είναι κατόρθωμα των κατοίκων που χωρίς τα μέσα κατόρθωσαν μόνοι τους το φαινομενικά ακατόρθωτο. Όχι μόνο μεταμόρφωσαν το βάλτο σε μια όμορφη κοινότητα αλλά και η γενικότερη κοινωνική τους ζωή και οι δραστηριότητες τους είναι αξιοζήλευτες και αποτελούν πρότυπο για την περιοχή και όχι μόνο.

Όπως προανέφερα, οι πρόγονοι μας δεν ήρθαν απλά φτωχοί, οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε την ιστορία μας. Είμαστε ειρηνικοί και φιλήσυχοι πολίτες, το έχει αποδείξει και η συμπεριφορά μας και η ιστορία μας. Πλέον απαιτούμε το αυτονόητο , ασφάλεια των πολιτών, ασφάλεια της ιδιοκτησίας των πολιτών, κοινωνική ηρεμία.
Είμαστε εδώ να ακούσουμε και να μιλήσουμε με τον οποιονδήποτε, αρκεί να μπορεί να ακούει και ο συνομιλητής μας. Εμείς πάντα τηρούμε τον λόγο μας, ζητούμενο να τον τηρήσουν και όλοι οι πιθανοί συνομιλητές…”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ