Μέχρι τέλους Οκτωβρίου συνεχίζεται ο εμβολιασμός και η συνταγογράφηση στην 1η ΤΟΜΥ Αργους

- Advertisement -

Με αφορμή λοιπόν την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού και στo πλαίσιo της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων πρόληψης & αγωγής υγείας, η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε από 1-15 Οκτωβρίου έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση και συνταγογράφηση των εμβολίων έναντι του ιού της γρίπης καθώς και του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας.

- Advertisement -

 

 

Πιο συγκεκριμένα, στο χρονικό αυτό διάστημα συνταγογραφήθηκαν 438 εμβόλια συνολικά, εκ των οποίων 291 έναντι του ιού της γρίπης, 78 έναντι του πνευμονιόκοκκου και 69  κατά του έρπητα ζωστήρα.

Στη μονάδα πραγματοποιήθηκαν από την επισκέπτρια υγείας Στεφανοπούλου Βασιλική και τις νοσηλεύτριες Μπόζνου Γεωργία και Σωτηροπούλου Ολγα, 255 εμβολιασμοί εκ των οποίων 149 αφορούσαν τον ιό της γρίπης, 49 τον έρπητα ζωστήρα και 57 τον πνευμονιόκοκκο.

“Λόγω αυξημένης προσέλευσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα συνεχιστεί στη μονάδα μας η εξυπηρέτηση των πολιτών ΧΩΡΙΣ ραντεβού για έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση, συνταγογράφηση και εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ή σε ομάδες υψηλού κινδύνου μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Απαραίτητα το ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο”, όπως ενημερώνει η συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Άργους Ελίνα Παπαδοπούλου, γενικός- οικογενειακός Ιατρός, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ.

 

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που μπορεί να προληφθούν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019 συστήνεται μεταξύ άλλων, σε όλα τα άτομα ηλικίας  60 ετών και άνω ή των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ο εμβολιασμός έναντι του ιού της γρίπης και του έρπητα ζωστήρα και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου.

 

- Advertisement -

________________