Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚατασκευή προγράμματος Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στο Ναύπλιο

Κατασκευή προγράμματος Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στο Ναύπλιο

Αυτό το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 8 μμ, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, διοργανώνεται σεμινάριο από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών – Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση & δια βίου μάθηση.

 

Tίτλος του σεμιναρίου: «Υλικά ζωής και τέχνης ή πώς γίνεστε κατασκευαστής προγραμμάτων Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση». Εισηγήτρια η Άλκηστις Κοντογιάννη.

Η εισήγηση με εργαστηριακή μορφή έχει θέμα της την κατασκευή ενός προγράμματος Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να έχει υποκείμενο – αντικείμενο οποιαδήποτε θεματική, να αποτελεί μια δυναμική διαδικασία μάθησης τόσο για την τυπική εκπαίδευση, ήτοι σχολεία, όσο και την άτυπη εκπαίδευση, φυλακές, μουσεία, ΚΑΠΗ, νοσοκομεία, κέντρα προσφύγων, και αλλού όπου λειτουργεί η ομάδα.

Η δυναμική παιδαγωγική με επίκεντρο τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση σε συνδυασμό με άλλες μορφές τέχνηςμέσω της βιωματικής μάθησης και του διαλόγου μεταλλάσσει εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα σε δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνιακή ικανότητα, στρατηγικό σχεδιασμό, προνοητικότητα, μετασκέψη και ενσυναίσθηση.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ