Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΙ.Μαλτέζος: Προχωρούμε γρήγορα για την αποκατάσταση του δρόμου Βελανιδιάς-Ανδρίτσας

Ι.Μαλτέζος: Προχωρούμε γρήγορα για την αποκατάσταση του δρόμου Βελανιδιάς-Ανδρίτσας

«Με διάθεση επίλυσης πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, με προγραμματισμό, μελέτη και καλή συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, δόθηκε λύση σε μια ακόμη -ανικανοποίητη μέχρι σήμερα- ανάγκη πολιτών της Αργολίδας».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου, σχετικά με την εξέλιξη στο ζήτημα της αποκατάστασης του δρόμου Βελανιδιά-Ανδρίτσα, που καταστράφηκε από τον «Ζορμπά» πριν ένα χρόνο περίπου.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μαλτέζος:

Από το Σεπτέμβρη του 2018 μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής που μετακινούνταν μέσω της οδού Βελανιδιάς-Ανδρίτσας διέσχιζαν αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της φωτογραφίας.

Η οδός στην συμβολή της με χείμαρρο (παραπόταμο του Ξοβριού), λόγω του μεγάλου όγκου και της ταχύτητας των ομβρίων υδάτων, που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», καταστράφηκε.

Τμήμα της υφιστάμενης οδού παρασύρθηκε και η διερχόμενη κυκλοφορία διεξάγεται έκτοτε από το εναπομείναν τμήμα της οδού, πλάτους περίπου 4,0 μ., με κίνδυνο ζωής από ενδεχόμενη περαιτέρω κατάρρευση.

Η νέα περιφερειακή αρχή έδωσε αμέσως εντολή και ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του έργου. Εγκρίθηκε το έργο από την Οικονομική Επιτροπή και χθες, 16.10.2019, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νϊκας υπέγραψε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ