Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΕρώτηση Γκιόλα για τις ανάγκες αναβάθμισης της λιμενικής αρχής του Δήμου Ερμιονίδας

Ερώτηση Γκιόλα για τις ανάγκες αναβάθμισης της λιμενικής αρχής του Δήμου Ερμιονίδας

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, υπέβαλε, χθες, την υπ’αριθ. 1258/15.10.2019 ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την ανάγκη αναβάθμισης του Λιμενικού Σώματος και των Υπηρεσιακών του Μονάδων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Σχετικές αναφορές και αιτήματα έχουν υποβληθεί αρμοδίως από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, καθώς και από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας. Με αυτά, αναφέρουν ότι η τουριστική ανάπτυξη βαίνει συνεχώς αυξανόμενη στην περιοχή που διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμής.

Επίσης, ότι η ροή τουριστών και παραθεριστών δημιουργεί επιπρόσθετες και δυσχερείς ενέργειες διαχείρισης από το υπάρχον προσωπικό των υπηρετούντων λιμενικών οργάνων.

Υπάρχει μεγάλη και διαρκής κυκλοφορία σκαφών παντός είδους, όπως υδροπτέρυγα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά, και, βεβαίως, και ακτοπλοϊκά πλοία εσωτερικών γραμμών. Υποστηρίζεται, από τους ανωτέρω τοπικούς φορείς, κάτι που ενστερνίζεται και η τοπική κοινωνία, ότι είναι απαραίτητη η ανάγκη αναβάθμισης του ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων ( Ερμιόνης και Πορτοχελίου) και η επανασύσταση του Λιμενικού Τμήματος της Κοιλάδας που επίσης φέρει και ένα μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών.

Η ερώτηση, επομένως, απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό, επισημαίνει τις αναγκαιότητες αναβάθμισης και επαρκούς στελέχωσης της Λιμενικής Υπηρεσίας στο Δήμο Ερμιονίδας και ζητεί να πληροφορηθεί, αν είναι στις προθέσεις του να καλυφθούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ