Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο πρώτο βήμα για τη συντήρηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ναυπλίου

Το πρώτο βήμα για τη συντήρηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ναυπλίου

Έφερε αποτέλεσμα η επίσκεψη του ο γενικού γραμματέα Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου, καθώς σήμερα κλιμάκιο από το Τμήμα Συντήρησης του Υπουργείου επισκέφθηκε το Ναύπλιο.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Πρώτη ενέργεια ήταν να κατεβάσουν τον “επιτάφιο”, ένα κειμήλιο πιθανόν του 19ου αιώνα, ο οποίος θα μεταφερθεί στα εργαστήρια του τμήματος για συντήρηση.

Θα ακολουθήσουν και άλλα τμήματα όπως το τέμπλο, ο θρόνος, ώστε να τοποθετηθούν και πάλι στο εσωτερικό του ναού.

Στο Ναό βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, όπου και ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη του τμήματος για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

“Ηρθαμε με κλιμάκιο απο την Υπηρεσία μας για να κατεβάσουμε τον “επιτάφιο”. Η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια, θα μας πάρει ενα χρόνο να το συντηρήσουμε. Δεν έχουμε καταφέρει να διαβάσουμε τη χρονολογία του. Ελπίζουμε σε ενα εξαιρετικό αποτέλεσμα, έχουμε 3 επιστήμονες στη συντήρηση υφάσματος, θα συντηρήσουμε και ξύλινο και γύψινο διάκοσμο.

Ο γενικός γραμματέας μας έχει αναθέσει να ετοιμάσουμε και την μελέτη αποκατάστασης του ναού”, δήλωσε η προϊσταμένη του τμήματος Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτσιμού.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος, ανέφερε: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας εμβληματικός ναός. Στόχος είναι οι μελέτες να τελειώσουν το συντονόμτερο ώστε να προχωρήσουμε στην αναζήτηση χρηματοδότησης. Ολοι οι φορείς είναι μαζί και πιστεύω θα έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε”.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ