Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠ.Τατούλης: «Υπουργός – Τουρίστας ο Θεοχάρης…»

Π.Τατούλης: «Υπουργός – Τουρίστας ο Θεοχάρης…»

«Την παντελή απουσία επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό της χώρας ανέδειξε η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη στην Πελοπόννησο, ο οποίος περιοδεύει ανά την χώρα κομίζοντας το τίποτα».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου», σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Περιφέρεια.

Και συνεχίζει, η ανακοίνωση: «Λόγια χωρίς ουσία, προτάσεις ανακυκλωμένες στον δημόσιο διάλογο εδώ και δεκαετίες – παλιομοδίτικες-, άγνοια και κυρίως επιδεικτικό σνομπάρισμα στην Πελοπόννησο, ανταλλάχθηκαν ως εκατέρωθεν κολακείες ανάμεσα στους πολιτικούς που παρέστησαν για να αποτίσουν τα δέοντα σε έναν υπουργό – τουρίστα (όπως εξαιρετικά είχε περιγράψει τον ίδιο μέσα στο καλοκαίρι ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας). 

Ο επικοινωνιακός καταιγισμός της «πιο έτοιμης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την χώρα» φαίνεται ότι έχει κάνει και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη να πιστέψουν ότι έχουν σχέδιο, γεγονός που διαψεύδεται βέβαια από την ίδια την πραγματικότητα. Ο υπουργός Τουρισμού, που με εγκληματική αφέλεια τουλάχιστον, καθησύχαζε τους επαγγελματίες του τουρισμού  ότι δήθεν η Thomas Cook όχι απλά δεν θα πτώχευε αλλά θα έκανε και επενδύσεις στην Ελλάδα (!), ήλθε να δηλώσει «αισιόδοξος» για τις εξελίξεις. Κι αυτό παρά  την πολιτική αστάθεια, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην γειτονιά μας και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει για την ελληνική τουριστική βιομηχανία το λουκέτο του βρετανικού τουριστικού κολοσσού, που σύμφωνα με τις τελευταίες πια εξελίξεις θα υπερβεί τα 2 δις ευρώ. Δική του άγνοια; Αφέλεια; Ή περνά τους  πολίτες για ιθαγενείς…”

Και καταλήγει: Όσο για την Πελοπόννησο, δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο από τον υπουργό Τουρίστα, αλλά και τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος άλλωστε είναι γνωστός για το μίσος που τρέφει για την τουριστική πολιτική και για την εξωστρέφεια. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν ότι η Πελοπόννησος θα δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστών από τα νησιά σε δομές ανοικτές που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή. Αυτό άλλωστε ήταν και το deal του πρωθυπουργού: να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε προτεκτοράτο των δικών του αναγκών, χωρίς καμία φωνή και δική της διεκδίκηση. Εξ αυτού και οι επιλογές του.

Ωστόσο «κάθε θαύμα, τρεις μέρες»…»

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ