Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΒΙΝΤΕΟ από την συζήτηση για την εφαρμογή του προγράμματος ΤΕΒΑ στην...

Το ΒΙΝΤΕΟ από την συζήτηση για την εφαρμογή του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Αργολίδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η σύσκεψη που αφορούσε την ενημέρωση για το υπο εξέλιξη πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, παρευρέθησαν  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Πρόνοιας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δημήτριος Σχοινοχωρίτης και ο γενικός δ/ντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βασίλειος Διαμαντόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς.

Όπως ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, τo 2015 εντάχθηκαν στο ΤΕΒΑ (ταμείο για απόρους) τρείς νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αργολίδα, Λακωνία, Μεσσηνία). Το  τέλος του προγράμματος είναι το 2020 και σκοπός του είναι η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Υπεγράφη ένα αρχικό πρωτόκολλο το 2015, το 2017 προσεχώρησαν κι άλλοι φορείς, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μεγάλος. Για 2015-2016, που υλοποιείται τώρα, είναι 693.000. Αρα έχουμε μεγάλο περιθώριο και δυνατότητες να βοηθήσει το πρόγραμμα μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, προσφέρει ειδικά σε ΑμΕΑ, σε υπέργηρους κλπ.

Για το 2018-19 που είναι προς υλοποίηση, ο προϋπολογισμός  φθάνει το 1 εκ. 200 χιλιάδες ευρώ.

Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας η διαμόρφωση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας πολιτών.

Είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα, το οποίο δεν έχει μόνο τη σίτιση, αλλά δράσεις που αφορούν την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την ενσωμάτωση στην εργασία, συμβουλευτική, οικογενειακό προγραμματισμό κλπ.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ