«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τα πυρηνελαιουργεία στην Αργολίδα»

- Advertisement -

“Προέχει η υγεία των πολιτών” διεμήνυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στην Τρίπολη, σχετικά με το θέμα των πυρηνελαιουργείων.

- Advertisement -

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των πέντε νομών της Περιφέρειας, αλλά και από την κεντρική της υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που διατυπώθηκε στην σύσκεψη, όσον αφορά την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, η Μεσσηνία είναι η περιοχή όπου διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα. Χωρίς ιδιαίτερη ένταση είναι τα προβλήματα στη Λακωνία, ενώ στην Αργολίδα είναι μικρά.

“Δόθηκε εντολή για προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μονάδων που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπηρεσιών. Η διακοπή θα γίνει οριστική κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, αν δεν γίνουν οι διορθώσεις που υποδείχθηκαν”, τόνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “η οδηγία που δόθηκε στους υπαλλήλους είναι ‘πιστή εφαρμογή του νόμου, χωρίς καμία παρέκλιση’. Προέχει η υγεία των πολιτών. Θα  είναι προσωπικά υπεύθυνοι αν αφήσουν την κατάσταση να εξελιχθεί παρά τον νόμο”, κατέληξε ο Π. Νίκας.

 

 

- Advertisement -
 

________________