Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥποσχέθηκε αύξηση περιπολιών στην Νέα Κίο η Αστυνομία

Υποσχέθηκε αύξηση περιπολιών στην Νέα Κίο η Αστυνομία

Έκτατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Νέας Κίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στην Νέα Κίο, για να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της αυξανόμενης παραβατικότητας απο τους ρομά της περιοχής.

 

Αφορμή της κινητοποίησης τα τρία περιστατικά που συνέβησαν χθές.

Μετά την σύσκεψη, ο αντιδήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Κ.Αθανασόπουλος δήλωσε: Η σύσκεψη έγινε γιατί έπρεπε να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες για όσα έγιναν χθές. Καταδικάζουμε τα γεγονότα. Είχαμε φθορές στο Γυμνάσιο, κλοπή και ξυλοδαρμό. Το ποτήρι έχει ξεκινήσει. Ζητήσαμε την παρουσία της Αστυνομίας, ήρθε εδω ο υποδιευθυντής κ.Παπαδόπουλος και υποσχέθηκε να εντείνει τις περιπολίες. Θα τεθεί το θέμα στο Δ.Σ.Άργους και μετά στον κ.Χρυσιοχοϊδη να δούμε τι θα κάνουμε.

Ο πρόεδρος της τ.κ.Νέας Κίου, Νίκος Σαρηγιάννης, είπε: Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε συμβούλιο , θα πάμε και στον εισαγγελέα, πρέπει να εφαρμοσθούν οι νόμοι και σε αυτή την ομάδα, όπως σε όλους μας. Καλυφθήκαμε απο τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας, προς το παρών.

 Αρκετοί κάτοικοι βρέθηκαν στην σύσκεψη και κάποιοι απο αυτούς ανέφεραν τα εξής:

-Το πρόβλημα αρχίζει και διογκώνεται, ο κόσμος δεν μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του, μόνο η Αστυνομία μπορεί. Η Πολιτεία δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει αυτό που πρέπει. Τους πιάνουν και τους ξαναφήνουν.

Οι πυροβολισμοί είναι συνεχείς, πέφτουν οι σφαίρες στις αυλές μας. Πρέπει να σκοτωθεί κάποιος για να πάρουν μέτρα; Όλο αυτό που γίνεται προσβάλλει την Νέα Κίο.

-Ένας άλλο κατήγγειλε: «Μου είχαν κλέψει το μηχανάκι κι αναγκάσθηκα να δώσω 100 ευρώ σε έναν άλλον δικός τους και μου το έφερε πίσω…»

 

Το θύμα της χθεσινής επίθεσης εξιστόρησε το συμβαν ως εξής:

«Έφυγα απο το θερμοκήπιο και πήγαινα σπίτι μου στο χωριό, διασταυρωνόμαστε με 3 μικρά, το ένα με έφτυσε, κι ήρθε πάνω μου. Έκανα ελιγμό να τον αποφύγω, έπεσα και κτύπησα. Πάλι το πρωϊ ήταν δυο γυναίκες και τρία παιδιά, τους προσπερνάω, το ενα έκανε χειρονομία…εγω συνέχισα και πήγα στο μαγαζί μου και βλέπω να έρχονται μετά εκεί να με απειλούν. Δεν μπορούμε να ξεμυτίσουμε απο το χωριό- την πόλη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχουν κλέψει στην πόλη. Η Αστυνομία προσπαθεί να κάνει την δουλειά της, αλλά δεν την αφήνουν οι απο πάνω… Μετά απο λίγο τους αφήνουν ελεύθερους!

Εγω θα εγκαταλείψω την επιχείρηση, σε όλη την περιοχή «καρακάξα» έχουμε εγκαταλείψει όλα τα χωράφια. Δεν μπορούμε να φυτέψουμε τίποτα, μπαίνουν και μας τα παίρνουν όλα».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ