Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΣ: Στόλισαν την πλατεία Αγίου Πέτρου οι “κούκλες”

ΑΡΓΟΣ: Στόλισαν την πλατεία Αγίου Πέτρου οι “κούκλες”

Κούκλες οι αντίκες πού στόλισαν xθές το βράδυ την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Αργος. Ανίκητες απο το χρόνο προκάλεσαν συγκίνηση θυμίζοντας άλλες εποχές !

 

Ολα αυτά στο πλαίσιο του αγώνα Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese» που διεξάγεται το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2019.

Το Tour du Peloponnese, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις το κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων, εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ έχει καθιερωθεί διεθνώς για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει απο οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 50 και πλέον, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές αναμένονται «επικές».

Η πανηγυρική εκκίνηση στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Καλαμάτα αγωνιζόμενοι σε 5 ειδικές διαδρομές.

Την  Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η αδρεναλίνη ανεβαίνει. περιλαμβάνοντας ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Μάνι για ανασυγκρότηση και τελικό προορισμό το Βαθύ. Περιλαμβάνονταν 5 ακόμη ειδικές διαδρομές μέσα στα υπέροχα τοπία της Μανης.

Τη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, τα πληρώματα διέσχισαν την μέσα Μάνη με κατεύθυνση τη παραδοσιακή κοινότητα των Πλύτρων και τελικό προορισμό τη Μονεμβασιά. Το αγωνιστικό σκέλος περιλάμβανε ακόμη 5 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας.

Τη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα περιλάμβανε τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς. Ιέρακος, Κυπαρίσσι, Πούλιθρα με τελικό Προορισμό το Μυστρά μετά από 5 ειδικές δοκιμασίες Ακριβείας.

Τη  Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου έλαβαν μέρος σε ακόμη 5 ειδικές διαδρομές προς Αρκαδία, Άργος, με τελικό προορισμό το Ναύπλιο και την νυχτερινή ειδική δοκιμασία.

Σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι αγωνιζόμενοι κατευθύνονται προς Αθήνα ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ