Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑκροαματική διαδικασία κατά του Μπ.Νετανιάχου στο Ισραήλ

Ακροαματική διαδικασία κατά του Μπ.Νετανιάχου στο Ισραήλ

Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την έρευνα σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για «παθητική διαφθορά», «απάτη» και «κατάχρηση εμπιστοσύνης» σε τρεις υποθέσεις.

 

Η υπόθεση ξεκινά μία ημέρα μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνομιλίας τριών ηγετών, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με στόχο να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται από τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου. Η ακύρωση των συνομιλιών έγινε από το κόμμα του Μπένι Γκαντς.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου ήταν να συναντηθούν με τον γενικό εισαγγελέα Αβιχάι Μάντελμπλιτ, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει εντός των επομένων εβδομάδων, εάν θα απαγγείλει ή όχι κατηγορίες στον πρωθυπουργό για διαφθορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου δηλώνει «αθώος και θύμα», γι’ αυτό απαίτησε η διαδικασία να μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά ώστε «οι πολίτες να τα ακούσουν όλα», διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχει τίποτε να κρύψει». Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος επεσήμανε πως η διαδικασία έχει σκοπό να πείσει το δικαστικό σύστημα και όχι το κοινό.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ