Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ θέση της "Δυνατής Πόλης Ξανά" για το ταξίδι του δημάρχου Άργους-Μυκηνών...

Η θέση της “Δυνατής Πόλης Ξανά” για το ταξίδι του δημάρχου Άργους-Μυκηνών στις Κάννες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πόλη Ξανά», Τάσσος Χειβιδόπουλος , έθεσε στον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσο, προ ημερησίας διάταξης ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι στις Κάννες και την βράβευσή του από έναν Οργανισμό (ΕΒΑ).

 

Όπως τόνισε σχετικά: «Το ταξίδι στις Κάννες, δυστυχώς έχει δεχθεί σκληρές κριτικές και δημοσιεύματα καθόλου κολακευτικά, που χαρακτηρίζουν την δραστηριότητες του «ψεύτικες» και «απάτη» από μεγάλες εφημερίδες (Daily Mail, TIMES, SUN κα) του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Μ. Βρετανίας».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης: Θυμίζουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή η παράταξη υπερψήφισε τις δαπάνες για την μεταφορά και διαμονή του δημάρχου και του πολίτη – μεταφραστή που θα τον συνοδέψει, μετά όμως από σαφείς διαβεβαιώσεις που έδωσε ο δήμαρχος (μετά από σχετική παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λυκοσκούφη) στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου διαβεβαίωσε τα μέλη της ότι έχει ελεγχθεί η εκδήλωση, ο Οργανισμός που την διοργανώνει, καθώς και η αξία των βραβείων και ότι δεν υπάρχει καμία άλλη δαπάνη εκτός της μεταφοράς και της διαμονής, διαβεβαιώσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί και στα πρακτικά.
Δυστυχώς τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν στα social media πολλές αναρτήσεις συμπολιτών μας, με στοιχεία από πρόσφατα δημοσιεύματα έγκυρων διεθνών ΜΜΕ, που δείχνουν ότι η εκδήλωση αυτή σίγουρα δεν είναι αυτή που μας περιέγραψε ο Δήμαρχος.

Εμείς παραμένουμε πιστοί στην άποψη μας ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να διαμορφώσει ένα σοβαρό και καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα διεθνούς παρουσίας ,αντάξιο της ιστορίας του και ικανό να ενισχύσει την θέση της πόλης στον διεθνή τουρισμό. Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι η προβολή μόνο του Δημάρχου, αλλά κυρίως του Δήμου μας και της ιστορίας του.
Φυσικά οι απαντήσεις του Δημάρχου ότι θα ενημερώσει όταν επιστρέψει και ότι είναι ένα τεράστιο διεθνές γεγονός στο οποίο θα προβληθεί και 7λεπτο βίντεο, δεν κάλυψαν τις απορίες, τόσο της παράταξης και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και πολλών συμπολιτών μας, που προβληματίζονται για την εκδήλωση αυτή και την σκοπιμότητα της παρουσίας του Δημάρχου, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα.
Ελπίζουμε η συμμετοχή σε μια τέτοια εκδήλωση του Δημάρχου της πόλης μας να μην είναι μια ακόμα αστεία πρωτοβουλία, όπως η ονομασία του μοντέλου της Λαμποργκίνι πριν από μερικά χρόνια».

 

Προτάσεις για τα Ν.Π.,Εταιρίες και Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, Εταιρειών, καθώς και των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης Τάσσος Χειβιδόπουλος σε σχετική δήλωσή του τόνισε την αδικία του νέου νόμου, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων και των εργαζομένων μειώνουν την αναλογία της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναλογία των 2/5 που ευαγγελίζεται ο σχετικός νόμος.
Από την # Δυνατή Πόλη Ξανά προτάθηκαν και συμμετέχουν οι παρακάτω:

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ & ΕΤΑΙΡΙΕΣ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (3): ΔΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΕΛΛΗ-ΤΖΑΝΗ ΛΟΥΚΙΑ, ΜΠΕΛΤΕΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (3): ΝΕΝΕΚΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΠΕΠΠΑ ΜΑΓΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

-ΚΕΔΑΜ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2): ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΡΑΒΕΛΟΥ ΠΕΝΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2): ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΤΑΣΟΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΟΜΠΡΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

-ΔΕΥΑΑΡ-Μ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2):ΚΟΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΡΟΥΣΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2):ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΔΗΜΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

-ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2):ΚΟΥΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΕΩΡΓΑΣ ΤΑΣΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (1):ΝΕΝΕΚΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ

-ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2):ΚΟΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

-ΑΡΓΩ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (2):ΝΕΝΕΚΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΜΑΤΙΝΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (1):ΧΡΟΝΗ ΝΑΤΑΣΑ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΣ

-ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ:ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΤΣΙΦΑ ΓΙΩΤΑ

-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ:ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ:ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

-ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΜΠΕΝΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

-ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

-ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (1):ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΣΟΣ

ΦΟΔΣΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (1):ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΣΟΣ

Τα υπόλοιπα μέλη που αναλογούν στην αντιπολίτευση συμπληρώθηκαν με προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων.

Υ.Γ. Σε λίγες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το οργανόγραμμα λειτουργίας της παράταξης # Δυνατή Πόλη Ξανά, με τις επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μέλη της παράταξης και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας των γραφείων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ