Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤ.Τόκας: “Ανεξήγητη απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Διδύμων για μετεγγραφή κτήματος”

Τ.Τόκας: “Ανεξήγητη απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Διδύμων για μετεγγραφή κτήματος”

Ενα ζήτημα που αφορά έλεγχο τίτλων νομιμότητας φέρνει στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας, Τάσος Τόκας. Το οποίο ζήτημα αφορά μετεγγραφή κτήματος στην Ι.Μ.Αγίου Δημητρίου Αυγού και την σχετική απόφαση που πήρε το συμβούλιο κοινότητας Διδύμων.

 

Αναλυτικά η αναφορά του κ.Τόκα για το ζήτημα:

Μια  ανεξήγητη και περίεργη απόφαση πήρε το Συμβούλιο της Κοινότητας Διδύμων στη συνεδρίαση της 23 -09-2019 στο θέμα  «ορισμός δικηγόρου» σχετικά με συμβολαιογραφική πράξη  της  Μονής  Αυγού.

Μετά από συζήτηση αποφάσισε τον μη ορισμό δικηγόρου για έλεγχο των τίτλων νομιμότητας σχετικά με την μετεγγραφή του κτήματος «Αμπέλι Μονής Αυγού» στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Αυγού.

Η περίπτωση δεν είναι  μοναδική, καθώς υπάρχουν πολλές διαφιλονικούμενες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Σε μια περιοχή λοιπόν που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τους τίτλους ιδιοκτησίας και δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο και διάφοροι ισχυρίζονται και γράφουν ότι θέλουν, η Κοινότητα Διδύμων  έπρεπε να πράξει τα δέοντα. Γιατί  υπάρχουν και οι ευθύνες! Καθώς και η παράβαση καθήκοντος για πράξεις ή παραλείψεις.

Και είναι ανεξήγητη αυτή η απόφαση γιατί σύμφωνα με την παρ. 1 περ.ι  του άρθρο 84 του Ν.4555 /2018 (Κλεισθένης) το Συμβούλιο της Κοινότητας είναι υπεύθυνο για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημίες ή προσβολές των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του δήμου. Και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να το γνωρίζουν.

Ενημέρωσα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας την περασμένη Παρασκευή για το θέμα και συμφωνήσαμε πως το θέμα θα έρθει στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την προσεχή Τετάρτη με σαφή πρόθεση τον  ορισμό δικηγόρου για το παραπάνω θέμα.”

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ