Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΦωτιά στη Μόρια: Πληροφορίες για νεκρούς - Επεισόδια σε εξέλιξη

Φωτιά στη Μόρια: Πληροφορίες για νεκρούς – Επεισόδια σε εξέλιξη

Ένα κοντέινερ τυλίχθηκε στις φλόγες και η φωτιά επεκτάθηκε σε επτά οικίσκους ,

Οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να επιχειρήσουν λόγω του πλήθους των μεταναστών που βρίσκονται στο ΚΥΤ

Επεισόδια ξέσπασαν στη Μόρια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις περίπου 16.45 προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους μια μητέρα κι ένα μωρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr. Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.

Τον χώρο καλύπτουν μαύροι καπνοί, ενώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διακρίνεται ένα κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, όμως η παρουσία πλήθους κόσμου δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, έχει σβήσει, μετά και τις ρίψεις που πραγματοποίησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες. Την ίδια ώρα, οι καπνοί φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες πηγαίνουν στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στη συνέχεια, η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο καταυλισμός της Μόριας έχει επεκταθεί, λόγω της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, που ξεπερνούν τουλάχιστον τέσσερις φορές τη δυνατότητα φιλοξενίας στο ΚΥΤ.

πηγη www.protothema.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ