Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο Ναύπλιο τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια ...(ΒΙΝΤΕΟ+ ΦΩΤΟ)

Το Ναύπλιο τιμά τον Ιωάννη Καποδίστρια …(ΒΙΝΤΕΟ+ ΦΩΤΟ)

Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνονται οι διήμερες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθές Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Βουλευτικού με ομιλίες για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια από τους καθηγητές Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννη Πανούση και Στέλιο Περράκη. Τα θέματα που παρουσιάσθηκαν ήταν: «Υπερκείμενες δικαιοπολιτικές αναφορές στην σκέψη και στην πράξη του Ιωάννη Καποδίστρια», «Οι τρεις δολοφονίες του Καποδίστρια» και «Σχέδιο και πολιτικές του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ευρώπη της περιόδου πριν από την έναρξη του αγώνα».

Σήμερα το πρωϊ τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση τιμών με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη, στην Πλατεία Καποδίστρια.

Στην συνέχεια στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος, υπήρχε μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα ολοκληρωθούν με τα εγκαίνια μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, στις 7 το απόγευμα.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ