Η εισήγηση του “Ανάπλι εμπρός!” στο συμβούλιο της Τ.Κ.Ναυπλίου για το Γηροκομείο

- Advertisement -

Στην δημοσιοποίηση της εισήγησή της στο συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου σε σχέση με το Γηροκομείο “Μαρία Ράδου”, προχώρησε η δημοτική παράταξης “Ανάπλι εμπρός!”, όπου πρότεινε ο τ.κ.Ναυπλίου να ορίσει εκπρόσωπό της στο δ.σ., τον Γιάννη Μακρή, ώστε να γνωρίζει από πρώτο χέρι για την λειτουργία του.

- Advertisement -

 

Αναλυτικά η εισήγηση- η οποία έγινε δεκτή από το Σώμα:

“Το Γηροκομείο Ναυπλίου αποτελεί μια κοινωνική δομή στην πόλη μας που παίζει έναν σπουδαίο ρόλο. Το Γηροκομείο μας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω προς όφελος της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων που χρειάζονται φροντίδα και μέριμνα. Δυστυχώς τα οικονομικά στοιχεία του είναι θλιβερά.
Οι οφειλές του Οίκου Ευγηρίας Μαρίας Ράδου την 28η Ιουνίου 2019 μόνον για τον ΕΦΚΑ ήταν 987.113,87 ευρώ, όπως δημοσιεύθηκε στην τελευταία λίστα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ που δόθηκε στην δημοσιότητα.


Με την υπ΄αριθ. 133/2019 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας που έχει εγγραφεί στο Κτηματολόγιο Ναυπλίου την 11-4-2019 με αριθμό εγγραφής 461 ήδη επίκειται αναγκαστικός πλειστηριασμός δύο ακινήτων (διαμερισμάτων) του Ιδρύματος. Την κατάσχεση έχει κάνε ιτο ΕΦΚΑ (Β Τοπικό Κατάστημα Μισθωτών Αργολίδας).


Με την διάταξη της παραγ. 1 περίπτωση (ια) του άρθρου 84 του ν. 4555/2018 σε συνδυασμό με την διάταξη της παραγ. 2 περίπτωση (ι) και (ια) του άρθρου 84 του ν. 4555/2018 η Τοπική Κοινότητα Ναυπλίου έχει την αρμοδιότητα να ορίσει εκπρόσωπο ή εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου.
Άλλωστε το Γηροκομείο Ναυπλίου λειτουργεί εντός της πόλεως του Ναυπλίου και η σύστασή του έγινε πριν την συνένωση των Δήμων με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη.


Σε κάθε περίπτωση η Τοπική Κοινότητα Ναυπλίου πρέπει να ορίσει τον εκπρόσωπο ή τους εκπροσώπους της, έτσι ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία του Ιδρύματος και για τον τρόπο λειτουργίας του, ώστε να διατυπώσει προτάσεις και γνώμη για την εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα με την ρητή διάταξη της παραγ. 2 περίπτωση (ια) του άρθρου 84 του ν. 4555/2018
Κατόπιν των παραπάνω η Τοπική Κοινότητα Ναυπλίου πρέπει να ορίσει εκπρόσωπό της και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου να συμπεριληφθεί στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου ο κ. Γιάννης Μακρής, γνωστός στην πόλη για την προσφορά του σε σχέση με κοινωνικά ζητήματα”.


Το Τοπικό Συμβούλιο Ναύπλιου συμφώνησε, όπως εισηγηθήκαμε, να προτείνει τον κ. Μακρή για μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρίας Ράδου.”

 

- Advertisement -

________________