Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές σε κοιμητήρια στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές σε κοιμητήρια στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, πέντε κλοπές μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο άτομα, ηλικίας 25 και 44 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, κατηγορείται 50χρονος, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών και μετά από αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 44χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 20 έως και την 24/9, διέπραξαν πέντε κλοπές μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών και προκάλεσαν φθορές σε μαρμάρινα μνήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι πούλησαν στον 50χρονο τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 11.500 ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ