Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑιτήματα ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας στον Δήμο Ερμιονίδας απο τον Γ.Γεωργόπουλο

Αιτήματα ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας στον Δήμο Ερμιονίδας απο τον Γ.Γεωργόπουλο

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, ανταποκρινόμενος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι των πολιτών, επιδιώκει με παρεμβάσεις την ενίσχυση της στελέχωσης και την αναβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας του Δήμου, όπως φαίνεται από τα παρακάτω έγγραφα.

 

Συγκεκριμένα, με ημερομηνία 29/9/19, υποβλήθηκε αίτημα αναβάθμιση και επαρκούς στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, όπου αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Ερμιονίδας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας. Μάλιστα, η τουριστική κίνηση της περιοχής βαίνει διαρκώς αυξανόμενη αν λάβει κανείς υπόψη του την εμφάνιση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και δη υψηλού επιπέδου. Σημειωτέον ότι σημαντικοί πολιτειακοί, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Ερμιονίδα.

Δυστυχώς, η κατακόρυφη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής δε συμβαδίζει με την δυνατότητα παροχής επαρκών υπηρεσιών από πλευράς οι οικείων αστυνομικών αρχών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας είναι πλήρως υποστελεχωμένο, με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων όσο και για τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας αναφορικά με την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση του Α.Τ. Ερμιονίδας.”

 

Επίσης, στις 24/9/19, στο αίτημα αναβάθμισης ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου και επανασύσταση του Λ.Τ. Κοιλάδας, αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμών, ενώ, με δεδομένη την εμφάνιση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και δη υψηλού επιπέδου, αντιλαμβάνεται κανείς την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού στην περιοχή. Σημειωτέον ότι σημαντικοί πολιτειακοί, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην Ερμιονίδα.

Δυστυχώς, η αυξημένη και υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι αντιστρόφως ανάλογη της δυνατότητας παροχής επαρκών υπηρεσιών από πλευράς των οικείων λιμενικών αρχών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους.

Για τους παραπάνω λόγους και κατόπιν εξέτασης στοιχείων, τα οποία αναφέρονται σε ελλείψεις προσωπικού και μέσων, από τα αρχεία τόσο του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου όσο και του Β’ Λιμενικού Τμ. Ερμιόνης, παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας αναφορικά με:

Α. Την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας σε Υπολιμεναρχείο.

Β.Την επανασύσταση του Λ.Τ.Κοιλάδας».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ