Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΗ Τρίπολη συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019

Η Τρίπολη συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2019

Ο Δήμος Τρίπολης, με την συμμετοχή των πολιτών και των φορέων υλοποίησε τις προγραμματισμένες δράσεις του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Ας Περπατήσουμε όλοι Μαζί».

 

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση απο τον Δήμο:
-Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 Περπατήσαμε …«με τα μουσικής» στο κέντρο της πόλης, με την συνοδεία μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης έγινε η έναρξη της εβδομάδας.
-Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 Ποδηλατήσαμε… από το κέντρο της πόλης ως το Δημοτικό Στάδιο.
-Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 Ζωγραφίσαμε …με τα παιδιά των νηπιαγωγείων και κατασκευάσαμε το Χάρτη του Περιπατητή, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο.
-Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 Μιλήσαμε …για την ασφάλεια στο περπάτημα και την ποδηλασία με μαθητές και καθηγητές των σχολείων: 1ο, 8ο , 11ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης και φτιάξαμε τον οδηγό ασφαλής μετακίνησης στην πόλη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους, την κα Νικολέτας Κυρίου υποδιοικητή της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κ Γκουτζιούλη Στέφανο προέδρου του ΕΟΣ
-Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 Πληροφορήσαμε … το κοινό για την ασφαλή μετακίνηση με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και για τα οφέλη τους, με έναν Ραδιοφωνικό Μαραθώνιο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.
-Στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 Περπατήσαμε μαζί με τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας στο Ανοικτό εργαστήρι φωτογραφίας και κινηματογράφησης με θέμα «περπατώντας μαζί με τα άτομα με δυσκολίες κινητικότητας στο κέντρο της πόλης» και καταδείξαμε τις δυσκολίες …αυτού του εγχειρήματος… Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο για την συμμετοχή του και την ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.
-Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Κλείσαμε το δρόμο και τον δώσαμε στους πολίτες …για ένα περίπατο στον πολιτισμό… Στο δρόμο παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου και στο ύψος του κήπου του Μουσείου πραγματοποιήθηκε «κινηματογραφική βραδιά» με την προβολή ντοκιμαντέρ από την ταινιοθήκη της Ένωσης Αρχαιολόγων με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, φιλοξενώντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας την δράση για την Ευρωπαϊκή ημέρα Προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Δήμος Τρίπολης θα υλοποιεί όλη την χρονιά δράσεις για την κινητικότητα και προσκαλεί όλους τους πολίτες για την ενεργή συμμετοχή τους σε δράσεις που θα σχεδιάσουν οι ίδιοι ή οι συμπολίτες τους με την αρωγή του Δήμου.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ