Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαμαρτυρήθηκαν και στο Ναύπλιο για το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία...

Διαμαρτυρήθηκαν και στο Ναύπλιο για το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα

Συγκέντρωση-κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και στη Ναύπλιο, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με κύριο αίτημα να μην εφαρμοσθεί το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικαλιστικά σωματεία.

 

Η συγκέντρωση έγινε –με μικρή συμμετοχή είναι η αλήθεια- στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχειου), όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, συνδικάτων, υπαλλήλων ΟΤΑ, εκπαιδευτικών και πολιτικοί φορείς.

Η συνισταμένη των όσων πήραν τον λόγο, συνωψίζεται στα εξής:

-Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται για να στηρίξουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ που αφορούν την συνδικαλιστική ασφάλεια, να μη λειτουργούμε με ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά με παρουσία συναδέλφων στις γ.σ.

-Αφορά τη στήριξη των συλλογικών συμβάσεων οι οποίες υπονομεύονται με τα υπο ψήφιση μέτρα. Παλεύουμε για καλύτερες σχέσεις δουλειάς.

-Η εκπαίδευση για μια χρονιά ακόμη θα λειτουργήσει με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ζητάμε να διοριστούν οι συνάδελφοί μας που σαν αναπληρωτές στηρίζουν τόσα χρόνια την εκπαίδευση.

– Συμμετέχουμε για να υπερασπιστούμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας χωρίς παρέμβαση του κράτους και των μηχανισμών του. Αυτή την περίοδο είναι κεντρικό το ζήτημα των ελλείψεων στα σχολεία. Ζητάμε να καλυφθούν για να λειτουργήσει σωστά, χωρις διαφορετικές ταχύτητες, η εκπαίδευση. Κεντρικό ζήτημα είναι μαζικοί μόνιοι διορισμοί για να καλυφθούν όλα τα σχολικά κενά.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ