Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔηλητηρίασαν στην Κοιλάδα 5 αδέσποτα ζώα με φόλες!

Δηλητηρίασαν στην Κοιλάδα 5 αδέσποτα ζώα με φόλες!

Δηλητηρίασαν 5 αδέσποτα ζώα με φόλες, σήμερα το πρωϊ στην Κοιλάδα και μάλιστα κοντά στην παιδική χαρά. Τελικά τα 2 σκυλιά σώθηκαν, μετά από την έγκαιρη επέμβαση του Φιλοζωικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Ερμιονίδας «Αγάπη».

 

Η σχετική ανάρτηση του σωματείου:

Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρύσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος! Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!
Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!
Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια, όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζ.Σωματείο!!!!

Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού και όχι ΜΟΝΟ!
Να ψάξει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους της δολοφονίας των 3 σκύλων στην Κοιλάδα σήμερα 24/9/19 και να ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία!

Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ και την αποφυγή παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών όπως το σημερινό!»

Νόμος

Ο ν.4039/2012 προβλέπει τόσο ποινικές όσο και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες κακοποίησης ζώων.  Οι παραβάσεις για την κακοποίηση των ζώων επισύρουν ποινές φυλάκισης, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σύμφωνα με το Νόμο η κακοποίηση των ζώων αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Παραδείγματα κακοποίησης: τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού για τα αδέσποτα (ΦΟΛΕΣ), μόνιμη αλυσόδεση σκύλου σε αυλή, μόνιμη εγκατάλειψη σε μπαλκόνια ή ταράτσες, υποσιτισμός, χτυπήματα, θανάτωση, βασανισμός, κυνομαχίες κ.λπ.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ